• Amatersko pozorište „Jovica Jelić“ jedno od najuspešnijih u Srbiji (Foto)

    Glumci Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva ovih dana u završnim su pripremama za premijeru predstave „Stid“.   Po rečima reditelja Milana Martinovića, reč je o savremenom tekstu, a tema je nešto što nam svima jako nedostaje. Dok pripremaju premijeru „Stida“, zakazanu za 12. septembar, glumci vredno rade i na drugim predstavama.   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Amatersko pozorište „Jovica Jelić“ jedno od najuspešnijih u Srbiji (Foto)

    Glumci Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva ovih dana u završnim su pripremama za premijeru predstave „Stid“.

     

    Po rečima reditelja Milana Martinovića, reč je o savremenom tekstu, a tema je nešto što nam svima jako nedostaje. Dok pripremaju premijeru „Stida“, zakazanu za 12. septembar, glumci vredno rade i na drugim predstavama.

     

    – Obnovili smo rad na predstavi „Srpska posla“, a za mesec dana bi trebalo da imamo premijeru predstave „Klinč“. U planu nam je i „Prosidba“ od Čehova. Ovih dana počinjemo rad i na predstavi sa decom „Ženidba kralja Vukašina“, koja bi premijeru trebalo da ima do kraja godine – kaže za portal zrenjaninski.com Milan Martinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninska filharmonija će po prvi put nastupiti u Žitištu

     

    Amatersko pozorište „Jovica Jelić“ najmanji problem ima sa glumcima.

     

    – U našim predstavama žele svi da glume, od najmlađih do najstarijih meštana, pa se trudim da napravimo takav repertoar kako bi svi koji žele bili angažovani. Glumci su nam uglavnom svi iz sela. Sada imamo jednu glumicu iz Žitišta, koja redovno doputuje na probe u Banatsko Karađorđevo – objašnjava Martinović.

     

    amatersko pozorište jovica jelić

     

    Traženi po celoj Srbiji

     

    Poslednjih meseci, pozorište je imalo gostovanja u Zrenjaninu, Bašaidu, Bačkom Dobrom Polju… Imali su pozive za gostovanja po celoj Srbiji, ali i pored velike želje, za tako nešto nema uslova.

     

    – Finansira nas Opština Žitište, onoliko koliko može, jer ni sama nema dovoljno za sve potrebe. Jedno gostovanje košta koliko naš godišnji pozorišni budžet, i bez obzira na to što mnogi gradovi žele da vide ono što mi radimo, nismo u mogućnosti da to prikažemo – ističe Martinović.

     

    Nije čudo što pozivi za gostovanje stižu u velikom broju. Pozorište „Jovica Jelić“ među najuspešnijim je amaterskim pozorištima u Srbiji.

     

    – Prošla godina nam je bila izuzetno uspešna. Bili smo predstavnici Vojvodine na festivalu u Malom Crniću, gde smo uzeli dve nagrade, kao i na festivalu u Velikom Gradištu, na kom smo osvojili osam nagrada. To nas svrstava u red najboljih amaterskih pozorišta u celoj zemlji – ističe Martinović.

     

    Kada se neka predstava igra u Banatskom Karađorđevu, sva mesta u sali su popunjena.

     

    – Kada je premijera, nema dovoljno mesta. Tako bude sve dok se predstava ne „izigra“. Zato mi imamo veliku produkciju, stalno radimo na novim predstavama. I da naša publika bude zadovoljna, a i da angažujemo sve one koji vole da glume – zaključuje Milan Martinović.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura