Kultura Vesti Zrenjanin

Hajnalka Guljaš predstavlja kolekciju radova nastalih tokom poslednje decenije

kolaži hajnalka guljaš

Izložba „Kolaži“, čija je autorka likovna umetnica Hajnalka Guljaš, svečano će biti otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u ponedeljak, 5. juna, u 19 časova. Izložba će trajati do 19. juna, a radno vreme galerije, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja, jeste od 16 do 18 sati.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na završnici Horskog festivala „Slobodan Bursać“ koncert posvećen Korneliju Kovaču

 

Izložba „Kolaži“ predstavlja kolekciju radova koji su nastali poslednjih deset godina. U početku spontano, kao igra obojenim papirima iz časopisa, kasnije kao skice i ideje za slikanje, a potom i u kombinaciji sa drugim tehnikama, nastaju radovi sa novim mogućnostima. Uglavnom su prisutni motivi cveta, ali samo kao polazište i kao simbol života, lepote i težnje za harmonijom. Isečci novina sa tekstualnim delovima, bojama i teksturama daju jedan savremeni pristup klasičnom motivu.

 

Hajnalka Guljaš je rođena 1964. godine u Boki. Posle završene srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput“, na smeru dizajn tekstila, diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1990, na odseku za slikarstvo u klasi profesora Jovana Rakidžića. Više od 25 godina radi kao nastavnica likovne kulture u osnovnoj školi.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Posle više kolektivnih, ovo joj je prva samostalna izložba.

 

kolaži hajnalka guljaš

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak