• Hajnalka Guljaš predstavlja kolekciju radova nastalih tokom poslednje decenije

    Izložba „Kolaži“, čija je autorka likovna umetnica Hajnalka Guljaš, svečano će biti otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u ponedeljak, 5. juna, u 19 časova. Izložba će trajati do 19. juna, a radno vreme galerije, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja, jeste od 16 do 18 sati.   PROČITAJTE JOŠ: Na završnici Horskog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Hajnalka Guljaš predstavlja kolekciju radova nastalih tokom poslednje decenije

    Izložba „Kolaži“, čija je autorka likovna umetnica Hajnalka Guljaš, svečano će biti otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u ponedeljak, 5. juna, u 19 časova. Izložba će trajati do 19. juna, a radno vreme galerije, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja, jeste od 16 do 18 sati.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na završnici Horskog festivala „Slobodan Bursać“ koncert posvećen Korneliju Kovaču

     

    Izložba „Kolaži“ predstavlja kolekciju radova koji su nastali poslednjih deset godina. U početku spontano, kao igra obojenim papirima iz časopisa, kasnije kao skice i ideje za slikanje, a potom i u kombinaciji sa drugim tehnikama, nastaju radovi sa novim mogućnostima. Uglavnom su prisutni motivi cveta, ali samo kao polazište i kao simbol života, lepote i težnje za harmonijom. Isečci novina sa tekstualnim delovima, bojama i teksturama daju jedan savremeni pristup klasičnom motivu.

     

    Hajnalka Guljaš je rođena 1964. godine u Boki. Posle završene srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput“, na smeru dizajn tekstila, diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1990, na odseku za slikarstvo u klasi profesora Jovana Rakidžića. Više od 25 godina radi kao nastavnica likovne kulture u osnovnoj školi.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Posle više kolektivnih, ovo joj je prva samostalna izložba.

     

    kolaži hajnalka guljaš

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura