• „Festival na trgu“ u znak sećanja na slavnog dirigenta Slobodana Bursaća

    Prvi ovogodišnji promotivni događaj, koji najavljuje osmi po redu Horski festival „Slobodan Bursać”, održan je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.   Muzički događaj pod nazivom „Festival na trgu” organizovan je u znak sećanja na našeg slavnog dirigenta Slobodana Bursaća, koji je preminuo 1. juna 1993. godine.   Danas su se na glavnom zrenjaninskom trgu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Festival na trgu“ u znak sećanja na slavnog dirigenta Slobodana Bursaća

    Prvi ovogodišnji promotivni događaj, koji najavljuje osmi po redu Horski festival „Slobodan Bursać”, održan je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.

     

    Muzički događaj pod nazivom „Festival na trgu” organizovan je u znak sećanja na našeg slavnog dirigenta Slobodana Bursaća, koji je preminuo 1. juna 1993. godine.

     

    Danas su se na glavnom zrenjaninskom trgu okupili zrenjaninski horovi koji su se predstavili publici i u pratnji muzičkog sastava otpevali kompoziciju „Zemlja” čuvenog benda EKV. Ceo događaj je snimljen za potrebe spota koji će biti urađen u cilju promocije Zrenjanina kao „Grada horova”.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kamerna postavka “Sećanje… Tivadar Vanjek” u Narodnom muzeju

     

    Organizatori današnjeg događaja su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Zadužbinom Milan Mladenović.

     

    festival na trgu

     

    Osmi Horski festival „Slobodan Bursać” ove godine će biti održan 11. i 12. septembra u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Podsetimo, ovaj festival je osnovan 2014. sa idejom da podstiče dalji razvoj horskog pevanja i stvori nove naraštaje horskih pevača i publike. Na festivalu nastupaju zrenjaninski horovi, kao i gostujući horovi iz zemlje i inostranstva.

     

    Inače, izuzetno važna ličnost za razvoj horske muzike u Zrenjaninu bio je dirigent Slobodan Bursać (1941–1993). Sa njim je Omladinski mešoviti hor „Josif Marinković” iz Zrenjanina osvojio brojna priznanja. Među njima je i titula „Hor sveta”, osvojena u Langolenu, u Velikoj Britaniji, 1987. godine.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Bursać je svojim entuzijazmom i dirigentskom harizmom stvorio generacije pevača, od kojih su mnogi danas angažovani u profesionalnim ansamblima u Srbiji i inostranstvu.

     

    Galeriju sa više od sto fotografija sa današnjeg događaja možete pogledati na sajtu volimzrenjanin.com

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura