Kultura Vesti Zrenjanin

Gradski dečiji hor Kulturnog centra osvojio zlatnu medalju (Video)

gradski dečiji hor kulturnog centra zrenjanina

Na prvom Međunarodnom festivalu horova “Melodianum”, koji je održan od 11. do 13. decembra, Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina osvojio je zlatnu medalju. Organizator ovog onlajn horskog festivala bio je je Kulturni centar Kikinda.

 

Propozicije za ovaj festival, koji je bio takmičarskog tipa, podrazumevale su slanje tri audio i video snimka kompozicija koje je hor najbolje izveo u poslednjih godinu dana. Takmičenje se odvijalo u 12 kategorija.

 

Prijavila su se 42 hora iz zemlje i inostranstva, sa gotovo 1.200 pevača.

 

PROČITAJTE JOŠ: Slobodan Mandić u najužem izboru za književnu nagradu “Stevan Pešić”

 

U ovako jakoj konkurenciji i uz veliki broj prijavljenih, Gradski dečiji hor iz Zrenjanina je postigao veoma značajan uspeh i u svojoj kategoriji osvojio prvu nagradu, 91 poen i zlatnu medalju.

 

Žiri ovog festivala činili su eminentni stručnjaci, što je celom događaju donelo posebnu vrednost.

 

Program Gradskog dečjeg hora KCZR  na Melodianumu je bio sledeći: “Đurđevdan” (Mileta Grujić, tekst Marina Grujić), “Ogrejala mesečina” (Dimitrije Golemović) i “Svi bi hteli da su kao mi” (pesma iz Diznijevog crtanog filma “Mačke iz visokog društva”, aranžman Dragana Damjan).

 

Dirigentkinja hora je Senka Milisavljević.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM