• Festival „Slobodan Bursać“ okupiće 28 horova iz zemlje i inostranstva

    Horski festival „Slobodan Bursać“, šesti po redu, ove godine će biti održan od 31. maja do 2. juna u zrenjaninskom Kulturnom centru.   Na festivalu će nastupiti 28 horova, od kojih nekoliko gostujućih, između ostalog i dva iz inostranstva – Severne Makedonije i Slovenije.   – Zrenjanin je definitivno grad horova. Kada kažem da imamo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Festival „Slobodan Bursać“ okupiće 28 horova iz zemlje i inostranstva

    Horski festival „Slobodan Bursać“, šesti po redu, ove godine će biti održan od 31. maja do 2. juna u zrenjaninskom Kulturnom centru.

     

    Na festivalu će nastupiti 28 horova, od kojih nekoliko gostujućih, između ostalog i dva iz inostranstva – Severne Makedonije i Slovenije.

     

    – Zrenjanin je definitivno grad horova. Kada kažem da imamo 26 aktivnih horova u gradu, mnogi me gledaju u čudu – kaže Vladimir Stojković, direktor festivala. – Ove godine u program smo uveli alternativno horsko stvaralaštvo. Stoga preporučujem publici da posluša hor „Naša pjesma“, poznat po repertoaru na kom su revolucionarne, partizanske pesme. Tu je i hor Slavista iz Beograda, koji na repertoaru ima ruske pesme. Zapravo, preporučio bih publici da posluša sve, ili koliko god je u mogućnosti. Horovi koji učestvuju ove godine su zaista izuzetni – najavio je Stojković.

     

    Pročitajte još: Omladinski mešoviti hor ide u Italiju, prikupljena finansijska sredstva za put

     

    O značaju festivala danas su na konferenciji za novinare govorili i Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina. Vladimir Garboš iz KulturKick Creative Productions-a je predstavio prateći program.

     

    Organizatori festivala su Kulturni centar i KulturKick Creative productions. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Grad Zrenjanin.

     

    Festival počinje u petak, 31. maja, u 20 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura