• Omladinski mešoviti hor ide u Italiju, prikupljena finansijska sredstva za put

    Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina uspešno privodi kraju kampanju za prikupljanje finansijskih sredstava za odlazak na horsko takmičenje u Italiju. Prikupljeno je, naime, 93 odsto sredstava, odnosno 857.190 dinara, od ukupno 922.428 dinara, koliko je potrebno za ovo putovanje. Pozivu se odazvalo više od stotinu donatora.   – Ovo je za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Omladinski mešoviti hor ide u Italiju, prikupljena finansijska sredstva za put

    Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina uspešno privodi kraju kampanju za prikupljanje finansijskih sredstava za odlazak na horsko takmičenje u Italiju. Prikupljeno je, naime, 93 odsto sredstava, odnosno 857.190 dinara, od ukupno 922.428 dinara, koliko je potrebno za ovo putovanje. Pozivu se odazvalo više od stotinu donatora.

     

    – Ovo je za nas bilo jedno veliko i dragoceno iskustvo. Presrećni smo što smo naišli na veliku podršku zajednice koja će nam omogućiti da ostvarimo svoj san. A san nam je bio da otputujemo 9. jula na treće Internacionalno takmičenje Leonardo da Vinči, koje se održava u Firenci. Zahvaljujemo se svim donatorima, medijima, našim sugrađanima, gradu, publici koja je donirala sredstva na koncertima… Zahvaljujemo se i ljudima koji su širili naše postove na društvenim mrežama. Ovo je uspeh svih nas zajedno. Nadamo se da ćemo obezbediti i ostatak sredstava. Borimo se i da osvojimo novčanu nagradu na konkursu Nescafe koju bi delom iskoristili za kupovinu horske garderobe. Značilo bi nam ako biste glasali za nas na OVOM LINKU – kaže dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

     

    omladinski mešoviti hor

     

    Pripreme uspešno ulaze u finalnu fazu

     

    Pripreme zrenjaninskog hora uspešno ulaze u finalnu fazu. Hor je nastupio na manifestaciji „Noć muzeja“ i sugrađani su ga nagradili ogromnim aplauzom i čestitkama. Predstoji im i nastup na 6. Horskom festivalu „Slobodan Bursać“, 31. maja, u 20 sati.

     

    – Daćemo sve od sebe i verujemo da ćemo na najlepši način predstaviti naš ansambl, školu, grad i zemlju na predstojećem takmičenju i opravdati poverenje svih koji su prepoznali veliki trud i motivaciju ovih mladih i talentovanih omladinaca – napominje Kozlovački.

     

    Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ čine 35 talentovanih i posvećenih mladih ljudi, učenika muzičke škole, iz Zrenjanina, Kikinde, Ečke, Karađorđeva, Kovačice, Botoša, Elemira, Aradca… Oni već godinama osvajaju vredne nagrade na horskim festivalima i takmičenjima širom Evrope i na najlepši način predstavljaju našu zemlju. Hor je u periodu od 2006. do 2018. osvojio ukupno 42 nagrade, većinom prve, na značajnim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Posebno su ponosni na osvojena prva mesta na horskim takmičenjima u Belgiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji, kao i na republičkim horskim takmičenjima u Srbiji.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura