• DUO CORDIS: Prvo nastup u Zrenjaninu, pa zatim u Parizu

    Sastav „Duo Cordis” (Ana Aleksić Šajrer – sopran i Tina Nikolovski – pijanistkinja) nastupiće u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u  četvrtak, 6. februara, u 19 časova.   U pitanju je prvi ovogodišnji promotivni koncert Horskog festivala „Slobodan Bursać”. Koncert u Zrenjaninu će ujedno biti i pretpremijera nastupa ovog sastava u Kulturnom centru Srbije u Parizu. U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DUO CORDIS: Prvo nastup u Zrenjaninu, pa zatim u Parizu

    Sastav „Duo Cordis” (Ana Aleksić Šajrer – sopran i Tina Nikolovski – pijanistkinja) nastupiće u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u  četvrtak, 6. februara, u 19 časova.

     

    U pitanju je prvi ovogodišnji promotivni koncert Horskog festivala „Slobodan Bursać”. Koncert u Zrenjaninu će ujedno biti i pretpremijera nastupa ovog sastava u Kulturnom centru Srbije u Parizu. U glavnom gradu Francuske ovaj duo gostuje 13. februara.

     

    Projekat „Tradicija spaja“ sastava „Duo Cordis” nastao je iz potrebe da prezentuje srpsku solo pesmu širokom spektru publike u Srbiji i inostranstvu. Kroz spoj tradicionalnog i novog, izvođenjem dela rodonačelnika i najznačajnijeg romantičarskog autora srpske solo pesme – Josifa Marinkovića i srpskih savremenih kompozitora koje su nastale pod nadahnućem pomenutog stvaraoca, publici će biti prezentovan zanimljiv pristup razvitku ovog žanra.

     

    Pročitajte još: Baletska predstava „Čarobnjak iz Oza“ biće izvedena u Kulturnom centru

     

    duo cordis

     

    Kroz raznovrstan opus pesama Josifa Marinkovića publika će imati priliku da čuje do skoro nepoznate i neobjavljene notne zapise i ređe izvođene kompozicije majstora ovog žanra. Moći će da čuje i pesme stvorene citiranjem i umetničkom obradom narodnih melodija i pesme komponovane u stilu koji je blizak folkloru (takozvane sevdalinke). Na repertoaru su i pesme originalne inspiracije nastale na stihove Marinkovićevih savremenika.

     

    „Duo Cordis“ će kroz muzičku realizaciju prezentovati i deo srpske antologijske lirike. Ona je korišćena kako u Marinkovićevim, tako i u pesmama savremenih autora. Spajanjem novog i starog formira se kompaktna celina i obrazlaže uticaj tradicije na savremena ostvarenja.

     

    Koncert se organizuje u okviru promotivnog programa 7. Horskog festivala „Slobodan Bursać”. Organizatori koncerta su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanina.

     

    Ulaz je besplatan.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura