Kultura Vesti Zrenjanin

Baletska predstava „Čarobnjak iz Oza“ biće izvedena u Kulturnom centru

čarobnjak iz oza
Foto: Baletski studio "Stage"

Dečja baletska predstava „Čarobnjak iz Oza“ biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina, u utorak, 4. i sredu, 5. februara.

 

Predstava je humanitarnog karaktera, a ove godine, već osmu godinu za redom, nakon premijernog decembarskog izvođenja nastavlja svoj humanitarni put. U toku februara, u partnerstvu Baletskog studija „Stage“, Kulturnog centra, udruženja „Budimo ljudi“ i Predškolske ustanove Zrenjanin, u dva termina, od 9.30 i 12 časova, biće izvedena na Velikoj sceni KCZR.

 

Prikupljenja sredstva od prodaje ulaznica, po ceni od 150 dinara, namenjena su Dečjem odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, za kupovinu neophodne (bolničke) opreme.

 

čarobnjak iz oza
Foto: Baletski studio „Stage“

 

Predstava je urađena po motivima istoimenog, neponovljivog i rado gledanog filmskog klasika iz 1939. godine. U predstavi igraju deca, više od 60 članova Baletskog studija „Stage“, od četiri do 18 godina starosti. Koreografiju i režiju potpisuje Aleksandra Tot, diplomirani baletski igrač, iza koje stoji više od 15 godina igračkog iskustva.

 

Pročitajte još: Četiri predstave na pozorišnom repertoaru do kraja ove nedelje

 

U predstavi se koriste baletski pokret i gluma, karakteriše je i odlična kostimografija, za čije su potrebe svi kostimi ručno rađeni.

 

Baletska predstava „Čarobnjak iz Oza“ urađena je u produkciji baletskog studija „Stage“ i traje oko 70 minuta.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM