• Đorđe Pisarev među prvih pet za najbolju nefikcijsku knjigu

    Knjiga „Kopipejst ili život?“, čiji je autor Đorđe Pisarev, a izdavač Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, našla se u širem izboru od prvih pet knjiga na konkursu za nagradu Doma kulture Studentski grad za najbolju knjigu nefikcijske proze objavljenu prvi put u Republici Srbiji u 2021. godini.   Žiri radi u sastavu: dr Vladimir […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Đorđe Pisarev među prvih pet za najbolju nefikcijsku knjigu

    Knjiga „Kopipejst ili život?“, čiji je autor Đorđe Pisarev, a izdavač Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, našla se u širem izboru od prvih pet knjiga na konkursu za nagradu Doma kulture Studentski grad za najbolju knjigu nefikcijske proze objavljenu prvi put u Republici Srbiji u 2021. godini.

     

    Žiri radi u sastavu: dr Vladimir Gvozden, dr Ana Petrov i Semezdin Mehmedinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Međunarodni festival folklora „Lala“ ove godine imaće specijalne goste

     

    Pored knjige Đorđa Pisareva, u širem izboru su još i „Knjiga o fotografiji“ Davida Albaharija i Žarka Radakovića (Laguna), „Sve zbog vazduha“ Jovice Aćina, (KOV), „Lutalaštvo“ Mirjane Bobe Stojadinović (M. Stojadinović), i „Ratnici, istraživači i začarane oaze“ Bojane Mojsov (Dosije studio).

     

    Uži krug biće objavljen početkom septembra.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Šta znači reč kopipejst u kontekstu naslova ove knji­ge? Đorđe Pisarev tim terminom imenuje onu vrstu li­terature/života koja je bliska mimetičkom, odnosno realističkom konceptu književnosti, a koja, uzimajući od stvarnosti previše, postaje banalno kopiranje sveta koji je čoveka sveo na potrošačku životinju. Živeti u takvom sve­tu, u kojem je čoveku dato sve osim pravog života, rekli bismo, gore je od smrti.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura