• Međunarodni festival folklora „Lala“ ove godine imaće specijalne goste

    Međunarodni festival foklora „Lala“, 19. po redu, biće održan na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu, od 12. do 14. avgusta, s početkom u 19.30 časova. Domaćin i organizator festivala je Kulturno-umetničko društvo „Pionir“ iz Zrenjanina.   PROČITAJTE JOŠ: Narodni muzej Zrenjanin ove nedelje ima bogat program   Ovogodišnji festival ugostiće učesnike iz Rumunije, Slovačke, Republike […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Međunarodni festival folklora „Lala“ ove godine imaće specijalne goste

    Međunarodni festival foklora „Lala“, 19. po redu, biće održan na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu, od 12. do 14. avgusta, s početkom u 19.30 časova. Domaćin i organizator festivala je Kulturno-umetničko društvo „Pionir“ iz Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Narodni muzej Zrenjanin ove nedelje ima bogat program

     

    Ovogodišnji festival ugostiće učesnike iz Rumunije, Slovačke, Republike Srpske i Srbije. Kao ovogodišnji specijalni gost festivala, u subotu, 13. avgusta, od 20 časova, nastupiće Srpski nacionalni ansambl „Venac“ iz Gračanice. Ansambl „Venac“ je osnovan 1964. godine kao jedini pokrajinski državni ansambl sa ciljem očuvanja narodne tradicije Kosova i Metohije.

     

    – Tokom svih ovih godina naši gosti bili su članovi mnogih folklornih ansambala iz Španije, Portugalije, Francuske, Meksika, Argentine, Rusije, Gruzije, Poljske, Mađarske, Slovenije, Grčke, Turske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Italije i mnogih drugih zemalja. Članovi KUD-a „Pionir“ posebno su ponosni na to što su svi oni iz Zrenjanina otišli sa najlepšim utiscima i uspomenama na naš grad. Mnogi od njih su ostali u dugogodišnjim kontaktima sa nama – kaže predsednik KUD „Pionir“ Radovan Moldovan.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On je pozvao sve sugrađane, ljubitelje narodne igre, pesme i dobrog raspoloženja, da im se pridruže i isprate nastupe gostiju u naredna tri festivalska dana.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura