• Đino Lajneveber pobednik 10. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala

    Đino Lajneveber iz Hamburga proglašen je pobednikom 10. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala. Ovaj festival organizuje Banatski kulturni centar u Novom Miloševu.   Ovogodišnji, jubilarni 10. Evropski Fejsbuk pesnički festival održan je u martu, na Novosadskom sajmu. I to u okviru Međunarodnog sajma knjiga, a u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.   U konkurenciji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Đino Lajneveber pobednik 10. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala

    Đino Lajneveber iz Hamburga proglašen je pobednikom 10. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala. Ovaj festival organizuje Banatski kulturni centar u Novom Miloševu.

     

    Ovogodišnji, jubilarni 10. Evropski Fejsbuk pesnički festival održan je u martu, na Novosadskom sajmu. I to u okviru Međunarodnog sajma knjiga, a u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

     

    U konkurenciji za nagradu bile su pesme više od pet stotina autora iz 31 zemlje sveta koji su se javili na konkurs festivala. Prvostepeni žiri festivala, koji čine pobednici prethodnih festivala iz devet zemalja, izabrao je za uži izbor za nagradu pesme 44 autora iz 14 zemalja sveta.

     

    Pročitajte još: Proglašeni ovogodišnji pobednici književnog konkursa „Ulaznica“

     

    Drugostepeni žiri na čelu sa Simonom Grabovcem i članovima – Zoranom Đerićem, Franjom Petrinovićem, Goranom Ibrajterom i Radovanom Vlahovićem, odlučio je o dobitniku nagrade. U pitanju je Đino Lajneveber. Njemu će biti objavljena samostalna zbirka pesama, dok će 44 pesme koje su ušle u uži izbor biti objavljene u zborniku „Višeglasje”.

     

    – Drugostepeni žiri doneo je jednoglasnu odluku da pobednik 10. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala bude Đino Lajneveber iz Hamburga, sa pesmom „Kolet“. Lajneveber je rođen 1944. godine. Živi i radi u svom rodnom gradu Hamburgu. Od 2003. do 2015. godine bio je predsednik, a od 2015. godine počasni predsednik Udruženja pisaca u Hamburgu. Nakon pisanja i objavljivanja proze, njegovo stvaralaštvo je sada fokusirano na biografije, putopise i poeziju – kaže Radovan Vlahović, jedan od članova žirija i čelnik Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura