Kultura Vesti Zrenjanin

Đaci iz Kleka organizuju humanitarnu predstavu da bi pomogli Dečijem odeljenju bolnice

dramska sekcija oš jovan dučić iz kleka

Pod sloganom „Budi human i kulturan“, Dramska sekcija Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Kleka i ove godine će organizovati humanitarnu predstavu, a prikupljena sredstva biće uplaćena Dečijem odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

 

Pozorišni komad „Mnogo nemira zbog Šekspira“ za učenike viših razreda zrenjaninskih škola biće izveden u utorak, 23. maja, sa početkom u 12 sati, u Kulturnom centru Zrenjanina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Otvorena završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola

 

– Ova predstava je proglašena za najbolju u celosti na republičkoj smotri „Velika školska pozornica“ u Topoli. Takođe je selektovana među najbolje na još dva festivala. S obzirom na to da je akcija naše Dramske sekcije prošle godine uspela i pokazala da možemo biti i humani i kulturni u isto vreme, učenici škole iz Kleka su inicirali novu, jer mislimo da možemo i moramo opet. Budimo humani i kulturni, to je najmanje što u ovim teškim vremenima možemo – poručuje direktorka OŠ „Jovan Dučić“ Ranka Žuža i dodaje da je cena ulaznice sto dinara.

 

Pozorišni komad Tereze Janjić „Mnogo nemira zbog Šekspira“ režirala je Tatjana Dursun. U predstavi igraju Jovan Milosavljević, Jovana Trkulja, Teodora Terzić, Sara Simsija, Mladen Balać, Rastko Marković, Novak Kesić, Jovan Grbić, Katarina Mijanović, Marina Pribić, Vanja Reljin, Jovana Kiza, Ana Janjanin, Kalina Mišić, Kristina Spasojević, Helena Šimon i Jana Danić.

 

Autorka kostima je Blagovesta Vasileva, dizajn zvuka potpisuje Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, a tehničku podršku pruža Boris Ratković.

 

 

Primer dobre prakse rada sa decom

 

Prošle godine učenici su uspešno izveli predstavu „Peti leptir“, a prihod od igranja bio je namenjen NURDOR-u.

 

Pomoćnica direktora Narodnog pozorišta u Zrenjaninu Ivana Kukolj Solarov smatra da je ovo primer dobre prakse rada sa decom.

 

– Mališani se kroz dramsku sekciju uče pozorištu i da na kvalitetan način provode slobodno vreme, a to bude ispraćeno nagradama. I ne zaustavljaju se na tome, već se bave i humanitarnim radom – naglašava Kukolj Solarov.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Sponzori i prijatelji predstave su, između ostalih, kompanija Gomex, Grad Zrenjanin, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ i Kulturni centar Zrenjanina.

 

dramska sekcija oš jovan dučić iz kleka

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak