• Daniel Kovačević: Mnogi će u novoj predstavi uočiti našu svakodnevnicu

    Na Dan Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, 15. oktobra, na Dramskoj sceni će biti izvedena predstava „Dečko iz poslednje klupe“, prva premijera u ovoj sezoni. Komad je rađen po tekstu španskog književnika Huana Majorge, a režiju potpisuje mlada rediteljka Tijana Vasić.   „Dečko iz poslednje klupe“ je priča o frustriranom profesoru književnosti kog je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Daniel Kovačević: Mnogi će u novoj predstavi uočiti našu svakodnevnicu

    Na Dan Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, 15. oktobra, na Dramskoj sceni će biti izvedena predstava „Dečko iz poslednje klupe“, prva premijera u ovoj sezoni. Komad je rađen po tekstu španskog književnika Huana Majorge, a režiju potpisuje mlada rediteljka Tijana Vasić.

     

    „Dečko iz poslednje klupe“ je priča o frustriranom profesoru književnosti kog je svojim spisateljskim darom zaintrigirao povučeni učenik iz razreda, kojem je upravo počeo predavati. Sastavi koje mu daje pisani su u nastavcima i opisuju način na koji se ovaj srednjoškolac uvukao u porodični život svog školskog drugara.

     

    Slojevita i majstorski napisana drama savremenog španskog pisca Huana Majorge na uzbudljiv način prepliće stvarnost i fikciju, baveći se temama manipulacije, izgubljenosti i međugeneracijskih odnosa.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dejan Karlečik: Želimo da od mladih stvorimo kvalitetnu pozorišnu publiku

     

    daniel kovačević

    Predstava dramaturški vrlo specifična

     

    Profesora Hermana u ovoj predstavi glumi Daniel Kovačević, koji je za portal zrenjaninski.com govorio o svojoj novoj ulozi, ali i o samom pozorišnom komadu.

     

    – Ova predstava je dramaturški vrlo specifična i zahteva strpljenje i dodatnu energiju da bi dobila celovitu sliku. Kada se to uspostavi, onda kreće neka naša glumačka igra – kaže Daniel Kovačević.

     

    Bez obzira što je autor knjige Španac, Kovačević smatra da je priča vrlo karakteristična i za naše društvo.

     

    – Očigledno je da postoji sličnost u odnosima u školi. Čini mi se da postoji stil tinejdžera koji je globalno ujednačen. Stoga mislim da će našim ljudima, pogotovo onima koji su nedavno završili školu ili imaju sveža sećanja na nju, ali i odraslima, ova predstava biti jako zanimljiva. Priča je višeslojna, govori o našim neostvarenim ambicijama, o snazi sujete i ega, o tome šta znači biti ostvaren i neostvaren čovek, šta znači biti darovit i nedarovit… – napominje Kovačević.

     

    daniel kovačević

     

    Prema njegovim rečima, iako je autor priče Španac, stiče se utisak da ju je pisao neki naš komšija. Zato je siguran da će ovdašnja publika prepoznati dosta stvari koje su naša svakodnevnica što je, kako ocenjuje, izuzetno dobro.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Kako zalazim u neke godine i dobijam nove uloge, meni je prvenstveni cilj igra. Lepo mi je da igram nešto što je drugačije, a ovo me je svakako asociralo na dane provedene u školi. Do sada u glumačkoj karijeri nisam igrao ulogu profesora. Uloga je vrlo zanimljivo napisana i prva je ovakvog tipa u mojoj karijeri – ističe Daniel Kovačević.

     

    daniel kovačević

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura