Kultura Vesti Zrenjanin

Burnim aplauzima propraćeni svi nastupi na festivalu “Slobodan Bursać”

horski festival slobodan bursać

Horski festival „Slobodan Bursać“, sedmi po redu, održan je sinoć u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanin, uz veliko interesovanje publike i uz sve bezbedonosne mere.

 

Uprkos specifičnim uslovima u kojima je organizovan, zbog epidemioloških ograničenja i pojačanih mera, festival je organizovan na visokom nivou, uz neposredno učešće renomiranih horova, ali i uz video priloge.

 

Spisak horova koji su uživo nastupali bio je respektabilan. Bili su tu Dečiji hor „Sanjalice“, Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin, Crkveno pevačko društvo „Žene mironosice“, Klapa „Pannonica“, Zrenjaninski kamerni hor i Vokalni kvartet „Vita brevis“.

 

 

Gotovo identičan broj učesnika predstavljen je kroz video priloge – hor „Pannonica“, Hor Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“, kao i „Virtual Serbian singing society“ sa članstvom iz SAD i Kanade.

 

PROČITAJTE JOŠ: Raspisan likovni konkurs “30×30”: Vreme maski – koja je tvoja

 

U elektronskoj formi predstavili su se i Zbor „Josip Kaplan“ iz Rijeke u Hrvatskoj, Mješoviti hor „Seljo“ iz Sarajeva i Srpski hor Sveti Serafim Sarovski.

 

I vreme je poslužilo organizatore, a publika je frenetičnim aplauzima propratila sve nastupe.

 

horski festival slobodan bursać

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM