Kultura Vesti Zrenjanin

BERZA DOBRIH IDEJA: Biblioteka domaćin dvodnevnog skupa

berza dobrih ideja

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizator je dvodnevnog skupa namenjenog bibliotekarima koji se bave inovativnim načinima rada sa mladima.

 

Konferencija „Berza dobrih ideja“ održaće se u velikoj sali zrenjaninske biblioteke 14. i 15. novembra. Ova konferencija okupiće više od 40 bibliotekara iz cele Srbije.

 

Prvog dana, književnica za decu i mlade Jasminka Petrović predstaviće svoju novu knjigu „Biblioteka te čeka“. Ovu knjigu je objavila upravo Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“. Promocija počinje u 17 časova.

 

Biblioteka te čeka

 

Svi znamo bajku o Crvenkapi i Vuku. O tome kako izgleda čuveni susret u šumi, kuda se ona uputila i šta u korpi nosi. Međutim, kako taj dramatični susret protiče kada Crvenkapa umesto ručka nosi samo knjige. I, umesto kod bake, stigne na neko sasvim drugo mesto? Kako deca reaguju kada je vide u društvu njenog najvećeg neprijatelja i o čemu to oni pričaju? Sve to moći će da saznaju oni koji prisustvuju promociji najnovije slikovnice Jasminke Petrović „Biblioteka te čeka“.

 

Na promociji će biti reči o tome zašto se Vuk ružno ponaša u bajkama, kako biblioterapija može promeniti nečiji karakter, kako izgleda bibliobus i gde bi sve mogao stići kad ga ova zverka vozi, zašto neke biblioteke nemaju zidove…

 

„Biblioteka te čeka“ Jasminke Petrović je odličan polazni materijal za radioničarski rad, upoznavanje savremenih biblioteka, preispitivanje stereotipa o bibliotekama i bibliotekarima, uz ukazivanje na važnost ranog i celoživotnog druženja sa knjigom.

 

Ulaz je slobodan, a svi ljubitelji biblioteka i dobrih knjiga su dobrodošli.

 

Pročitajte još: NAIVA NA STAKLU: Marko Pantelić izlaže slike u Zrenjaninu

 

Drugog dana konferencije „Berza dobrih ideja“, gostujući bibliotekari i domaćini predstaviće primere dobre prakse u radu sa mladima, svoje programske aktivnosti i razmeniti iskustva.

 

Neke od tema o kojima će se govoriti jesu: „Bibliotekari kao kustosi“, „Lutkarstvo kao spona između tinejdžera, biblioteke i različitih umetnosti“, „Biblioteka, mesto pozitivnih promena“, „Tinejdžeri, karika koja nedostaje“…

 

Podeli članak
sinovoz
FAM