• Ansambl „Istanbul night“ održaće koncert u subotu, ulaz je slobodan

    Koncert ansambla „Istanbul night“ biće održan u subotu, 29. avgusta, u 20 časova, u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je slobodan.   U skladu sa merama prevencije, broj mesta je ograničen, a posetioci su u obavezi da nose maske.   Koncert zajednički realizuju Narodni muzej i Kulturni centar Zrenjanina. Događaj će putem video bima biti emitovan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ansambl „Istanbul night“ održaće koncert u subotu, ulaz je slobodan

    Koncert ansambla „Istanbul night“ biće održan u subotu, 29. avgusta, u 20 časova, u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je slobodan.

     

    U skladu sa merama prevencije, broj mesta je ograničen, a posetioci su u obavezi da nose maske.

     

    Koncert zajednički realizuju Narodni muzej i Kulturni centar Zrenjanina. Događaj će putem video bima biti emitovan i na Trgu slobode.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mladi zrenjaninski gitarista Rastko Marinković prosto pleni talentom (Video)

     

    Trio „Istanbul night“ postoji od 2013. godine. Bavi se svetskom muzikom, muzikom ambijenta, etno-džeza, autorskom muzikom i obradama sefardskih pesama.

     

    Sastav čine kompozitor i aranžer Roni Beraha (violončelo), Denis Nikičić (električna gitara) i Aleksa Milijanović (perkusije).

     

    Ovaj trio je nastupao na brojnim festivalima širom Srbije, u Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj i Italiji. Održao je više samostalnih koncerata.

     

    „Istanbul night“ je objavio dva studijska albuma: Istanbul night modes and impressions on sufi and Sefardic songs (2016) i Laila (2019).

     

    Album „Laila“ Radio Beograd je uvrstio među deset najboljih ostvarenja world music domaćih autora za 2019. godinu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura