Marketing Vesti Zrenjanin

LINGLONG za svoje zaposlene organizuje interni kurs kineskog jezika

linglong organizuje kurs kineskog jezika

S ciljem ostvarenja kulturne integracije, kompanija „Linglong International Europe“ svake nedelje za sve zaposlene organizuje interni kurs kineskog jezika. Ovaj kurs vode prevodioci sa bogatim predavačkim iskustvom.

 

Svi zainteresovani u kompaniji koji žele da savladaju osnove kineskog jezika mogu pristupiti ovom kursu, koji im može olakšati svakodnevnu komunikaciju sa kolegama iz Kine.

 

PROČITAJTE JOŠ: HARMONIJA: Započnite zajednički život u srcu grada (Foto)

 

Kako bi kompanija zaposlene iz Srbije dodatno ohrabrila da usavršavaju svoje znanje kineskog jezika i kako bi dobili podsticaj da samostalno uče i ulažu svoje vreme u učenje ovog stranog jezika, „Linglong“ zaposlenima na osnovu položenog nivoa zvaničnog HSK testa (zvanični ispit za proveru znanja kineskog jezika) određuje iznos novčanog podsticaja. Taj podsticaj će svakog meseca dobijati kao dodatak na redovnu zaradu. Cilj ovog programa je podsticanje zaposlenih na samoinicijativni razvoj, kao i stvaranje uslova za efikasno i uspešno savladavanje kineskog jezika.

 

Za zaposlene iz Kine kurs srpskog jezika

 

Isto tako, na osnovu potreba razvoja kompanije, utvrđen je plan obuke pod nazivom „5+100“ u trajanju od pet godina. On ima za cilj osposobljavanje 100 zaposlenih za komunikaciju na kineskom jeziku. Iz ovoga su isključeni zaposleni čija pozicija već sada podrazumeva prevod kineskog jezika. Prvih 100 zaposlenih koji u narednih pet godina dobiju sertifikate za određeni nivo znanja kineskog jezika, redovno će primati novčani podsticaj. Takođe, ovi zaposleni ostvaruju pravo na refundiranje troškova prijave za test od strane kompanije.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Kako bi i kolege iz Kine imale priliku da nauče srpski jezik i upoznaju se sa srpskim običajima i kulturom, „Linglong“ i za njih organizuje kurs srpskog jezika. I kineski i srpski radnici smatraju da je ovakav vid obuke koristan i zanimljiv. Smatraju da je rad sa ljudima različitih običaja i kulture dragoceno iskustvo, da doprinosi izgradnji dobrih međuljudskih odnosa i podstiče bolje razumevanje drugih i toleranciju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Затворити загађивача и земљиште вратити у пређашње стање. Добре односе с кинеским пријатељима одржавати кроз културну сарадњу и трговину.

sinovoz