Hronika Vesti Zrenjanin

Skupštinski odbor osporio kandidata za predsednika suda Zlatoja Ankića

zlatoje ankić

Zlatoje Ankić, vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu, jedan je od četvoro kandidata za predsednike sudova koje je osporio Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

 

Kako prenose beogradski mediji, predsednica tog Odbora i poslanica poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Za našu decu” Jelena Žarić Kovačević osporila je juče četiri kandidata za predsednike sudova i predložila da se poslanici o njihovom izboru posebno izjasne u danu za glasanje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sve što treba da znate o primeni Zakona o elektronskom fakturisanju

 

Ona je osporila kandidata za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu Zlatoja Ankića, kandidatkinju za predsednika Osnovnog suda u Prokuplju Gordanu Sokić, kao i kandidate za predsednike osnovnih sudova u Pančevu i Rumi Ljiljanu Sinđić i Biljanu Đuričić.

 

Obrazlažuću svoju odluku, Žarić Kovačević je navela da postoje ozbiljne informacije koje govore o tome da ovi kandidati ne ispunjavaju osnovne uslove ili kriterijume za izbor na mesto predsednika sudova i da u njihovoj karijeri postoje detalji koji poslanike ometaju da ih podrže.

 

Ona je poručila ovim kandidatima da se ne ljute na poslanike zato što rade svoj posao.

 

– Mi smo dužni da slušamo građane koji imaju vrlo često šta da nam kažu i da budemo u kontaktu sa državnim organima koji mogu da nam pruže različite informacije. Često, na žalost, dobijemo informacije koje nam smetaju da podržimo određene kandidate za sudije ili predsednike sudova – rekla je ona.

 

Ko je Zlatoje Ankić?

 

Zlatoje Ankić je rođen 1967. godine u Sakulama. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1994. Iste godine je zasnovao radni odnos u tadašnjem Opštinskom sudu u Zrenjaninu i raspoređen je na radno mesto sudijskog pripravnika.

 

Za sudiju Opštinskog suda u Zrenjaninu, sa odeljenjem u Sečnju, izabran je u maju 1998. godine.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu izabran je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije 2014. godine.

 

Nakon što mu je istekao mandat, od 29. maja prošle godine je imenovan za vršioca funkcije predsednika. Od tada do danas nije izabran predsednik ovog suda.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM