Hronika Vesti Zrenjanin

Privredni sud u Zrenjaninu od danas obustavlja rad sa strankama

Privredni sud u Zrenjaninu
Sedište Privrednog suda u Zrenjaninu

Privredni sud u Zrenjaninu objavio je da od danas prestaje da radi neposredno sa strankama, što obuhvata prijem i preuzimanje pošte na šalteru prijemnice. Ovo se ne odnosi na službenu poštu i komunikaciju između pravosudnih organa u sudu.

 

U saopštenju se navodi da se otkazuju sva ročišta, osim građansko-pravnih sporova koji su hitni po zakonu, hitnih postupaka iz vanparnične materije i izvršne materije, postupaka pravne i međunarodno pravne pomoći koji se odnose na legalizaciju isprava (uz prethodnu najavu sudskoj upravi) i postupaka reorganizacije i stečaja.

 

Pročitajte još: Uhapšen zrenjaninski ugostitelj koji se nije pridržavao propisanih mera!

 

Privredni sud u Zrenjaninu je naveo da stranke mogu dobiti informacije o stanju u predmetima telefonom na broj 023/561-929 ili na mejl uprava@pr.zr.sud.rs

 

Javni beležnici rade u izmenjenom režimu

 

Sve javnobeležničke kancelarije u Srbiji od juče rade u izmenjenom režimu, sa smanjenim obimom posla i prometa stranaka. Takva odluka je doneta u skladu sa preporukama ministra pravde za vreme vanrednog stanja zbog epidemiloške situacije u zemlji.

 

Javnobeležničke kancelarije nastaviće da rade svakog radnog dana od 9 do 17 sati, ali uz obustavu overa potpisa, rukopisa i prepisa, osim u naročito hitnim i opravdanim situacijama. U takvim situacijama, neophodno je da stranke elektronskom ili redovnom poštom dostave javnobeležničkoj kancelariji obrazložen zahtev za hitno obavljanje ove službene radnje.

 

Javni beležnici nastaviće da obavljaju službene radnje solemnizacije ugovora, sačinjavanje javnobeležničkih zapisa i javnobeležničkih zapisnika, ukoliko stranke nisu u kategoriji lica pod posebnom zaštitom.

 

Pročitajte još: Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu upozorilo one koji ne poštuju naredbe

 

U toku trajanja vanrednog stanja, javni beležnici neće zakazivati ročišta u postupcima sačinjavanja smrtovnica, raspravljanja zaostavštine i drugim vanparničnim postupcima, koje javnim beležnicima poveravavaju sudovi, a u kojima je neophdno učešće stranaka. Takođe, već zakazana ročišta u ovim postupcima biće odložena, osim u predmetima u kojima se zahteva hitno postupanje, a ne ugrožavaju se posebno zaštićene kategorije stanovništva.

 

U skladu sa preporukama Ministarstva pravde, javni beležnici do daljeg neće obavljati službene radnje van javnobeležničkih kancelarija.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM