Hronika Vesti Zrenjanin

Uhapšen zrenjaninski ugostitelj koji se nije pridržavao propisanih mera!

neovlašćeno držao sačmaru

Po odobrenju Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, pripadnici Područne policijske uprave u Zrenjaninu uhapsili su i odredili meru zadržavanja u trajanju od 48 časova G. Z. iz Zrenjanina, saznaje portal zrenjaninski.com. On se sumnjiči da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

 

Uhapšeni se, kao vlasnik jednog zrenjaninskog ugostiteljskog objekta, nije pridržavao odluke o neophodnim merama bezbednosti i zaštite stanovništva i materijalnih dobara. Tom odlukom je ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata do 20 časova.

 

Kako se navodi u prijavi, on je, kršeći navedenu odluku, i posle 20 sati nastavio sa radom u ugostiteljskom objektu i pružanjem ugostiteljskih usluga.

 

Pročitajte još: Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu upozorilo one koji ne poštuju naredbe

 

Osumnjičeni će u zakonom predviđenom roku biti priveden na saslušanje kod Osnovnog javnog tužioca.

 

Osnovni javni tužilac Mladen Vujin je ukazao na neophodnost i obavezu poštovanja svih mera, preporuka i propisa kojima se definiše ponašanje svih građana tokom trajanja vanrednog stanja. U suprotnom, dodao je Vujin, svi oni koji ne budu poštovali navedeno biće najstrože sankcionisani.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM