Hronika Vesti Zrenjanin

MUP objavio konkurs za nove policajce, rok za prijave do 8. jula

policija
Policijska uprava Zrenjanin

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku. Zainteresovani se mogu prijaviti na konkurs do 8. jula.

 

Konkurs je raspisan za potrebe više policijskih uprava u Srbiji, između ostalog i Policijske uprave Zrenjanin.

 

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs. Potrebno je i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

 

Pročitajte još: Tražite li posao – da li ste videli ove aktuelne oglase?

 

Kandidat mora imati završenu srednju školu, u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko – policijskog univerziteta. Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

 

Kandidat mora da poseduje i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije, zatim da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

 

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM