Hronika Vesti Zrenjanin

Izrečeno 99 osuđujućih presuda protiv onih koji su kršili zabranu kretanja

prekršajni sud u zrenjaninu
Prekršajni sud Zrenjanin

Pred Prekršajnim sudom u Zrenjaninu, od uvođenja vanrednog stanja pa do njegovog ukidanja, 7. maja, vođeno je 99 prekršajnih postupaka i izrečeno je 99 osuđujućih presuda.

 

Ovaj podatak, koji je portalu zrenjaninski.com prosleđen iz Prekršajnog suda po osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, odnosi se na predmete vezane za Uredbu o prekršaju za kršenje tačke 2. naredbe ministra unutrašnjih poslova, za zabranu kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

 

– Takođe, po navedenoj uredbi podneta su i 73 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Međutim, ti predmeti nisu rešeni u hitnom postupku – napominje sudija Ružica Tripić, zamenica predsednika Prekršajnog suda u Zrenjaninu.

 

Pročitajte još: Čelnici poznate srpske kompanije optuženi da su oštetili javne prihode!

 

Ona napominje da su sudije Prekršajnog suda u Zrenjaninu, za vreme vanrednog stanja, rad po predmetima obavljale od kuće. U sedištu suda svakoga dana radio je jedan sudija, po planu dežurstva.

 

– U toku vanrednog stanja održana su samo suđenja koja ne trpe odlaganje. Doneto je 99 osuđujućih presuda protiv okrivljenih lica koja su kršila uredbu o zabrani kretanja. Za te prekršaje propisane su novčane kazne u rasponu od 50.000 do 150.000 dinara. U svakom pojedinačnom predmetu odmerena je novčana kazna saglasno članu 42 Zakona o prekršajima. Protiv pravnih i odgovornih lica u pravnom licu nije podnet ni jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, od strane nadležnih inspekcija zbog prekršaja propisanih Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja – zaključuje Ružica Tripić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz