Hronika Vesti Zrenjanin

Čelnici poznate srpske kompanije optuženi da su oštetili javne prihode!

krivično delo krađe

Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Zrenjaninu potvrđena je optužnica zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva koja je podignuta protiv odgovornih lica u privrednim društvima “Banini trejd” i “Banini” iz Kikinde, saznaje portal zrenjaninski.com. Okrivljenima R. S, B. M. i D. J, svi iz Kikinde, na teret se stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

 

Okrivljeni R. S. i D. J. se terete da su kao odgovorna lica u firmama „Banini trejd“ i „Banini“ iz Kikinde, postupajući suprotno zakonskim i drugim propisima, omogućili okrivljenom B. M. da naplatom menica pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 167.943.319 dinara, i to na štetu stečajnih poverilaca „Banini trejda“, kao i u iznosu od 121.719.800 dinara, na štetu stečajnih poverilaca privrednog društva „Banini“ iz Kikinde.

 

Pročitajte još: Od ponedeljka redovan prijem stranaka u Osnovnom sudu u Zrenjaninu

 

Takođe, okrivljenima se stavlja na teret i da su u poreskim prijavama navodili neistinite podatke. Time su okrivljeni R. S. i D. J. oštetili javne prihode za 50.463.796 dinara, dok su okrivljeni B. M. i D. J. u toj vrednosti neosnovano iskazali iznos za povraćaj i poreski kredit.

 

Okrivljeni R. S. se tereti i da je kao odgovorno lice privrednog društva „Banini“ bez osnova otpisao potraživanje prema fizičkom licu N. T. u iznosu od 20 miliona dinara, a okrivljenima R. S, D. J. i B. M. i da su kao odgovorna lica preduzeća „Banini“ i „Konditori Malenčić“ iz Kikinde, prikrivanjem podataka od značaja za utvrđivanje poreza i doprinosa, izbegli njihovo plaćanje, u ukupnom iznosu od 79.056.834 dinara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM