Hronika Vesti Zrenjanin

Hapšenje zbog mahinacija sa kreditom, uhapšene dve osobe!

neovlašćeno držao sačmaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su K. H. (50) iz okoline Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja u saizvršilaštvu.

 

Uhapšen je i J. H. (50) iz okoline Kovačice, koji je osumnjičen za krivično delo falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu.

 

Policija će, takođe, po odobrenju osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, protiv jednog sedamdesetosmogodišnjeg muškarca podneti krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja u saizvršilaštvu.

 

Pročitajte još: Otvoren stečajni postupak u zrenjaninskom građevinskom preduzeću

 

Sumnja se da je K. H. Razvojnom fondu Autonomne pokrajine Vojvodine iz Novog Sada podneo falsifikovanu dokumentaciju kako bi dobio kredit za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u ukupnom iznosu od 1,5 miliona dinara, iako je znao da ne ispunjava uslove, kao i da je na ovaj način doveo u zabludu odgovorna lica u Razvojnom fondu.

 

Uhapšeni J. H. i sedamdesetosmogodišnji muškarac se sumnjiče da su K. H. pomogli u sačinjavanju lažne dokumentacije, a sedamdesetosmogodišnji muškarac da je po nalogu i uputstvu K. H. falsifikovana dokumenta overavao u drugim institucijama.

 

Osumnjičenima K. H. i J. H. je, po odobrenju osnovnog javnog tužioca, određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Zrenjaninu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM