Grad Vesti Zrenjanin

Zbog manjih prihoda Pokrajina odustaje od rekonstrukcije stadiona

gradski stadion
Foto: Grad Zrenjanin

Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici utvrdila predlog pokrajinske sklupštinske odluke o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2020. godinu. Ovim predlogom se predviđa iznos rebalansiranog budžeta u visini od 73,6 milijardi dinara. To je za 4,2 milijarde manje u odnosu na aktuelni budžet.

 

Zbog okolnosti izazvanih zaraznom bolešću Covid-19, Pokrajinska vlada je 7. aprila utvrdila mere privremene obustave izvršenja budžeta. U skladu sa zakonskim odredbama, u predviđenom roku je predložen rebalans budžeta. Rebalans obuhvata plan rashoda usklađenih sa okolnostima koje su dovele do revidiranja prihoda Pokrajine na nižem nivou.

 

Pročitajte još: Demontaža Železničkog mosta u Zrenjaninu još uvek nije započeta (Foto)

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao da je uz racionalizaciju tekućih rashoda i redefinisanje prioriteta, ovim rebalansom obezbeđeno finansiranje najvažnijih investicionih ulaganja.

 

– Od nekih investicija će se odustati, ali one mogu da se nabroje na prste jedne ruke i neće se odustajati od mera podsticaja – kazao je Mirović.

 

On je precizirao da će se odustati samo od četiri planirana projekta, a jedan od njih je rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu. To znači da će nastavak rekonstrukcije ovog sportskog objekta morati da sačeka neke povoljnije uslove.

 

A šta je sve planirano da se radi, možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM