Grad Vesti Zrenjanin

Pokrajina odobrila 190 miliona dinara za nastavak rekonstrukcije stadiona

gradski stadion
Foto: Zoran Bogaroški

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine donela je odluku da Gradu Zrenjaninu dodeli 190.862.308 dinara za drugu fazu sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku.

 

Sredstva su dodeljena po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta.

 

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovor gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću.

 

– Prvi u Srbiji, dodelom ugovora za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata, započinjemo novi investicioni ciklus. Tokom ove godine završićemo realizaciju velikih projekata koje smo započeli ranijih godina – izjavio je Mirović.

 

Među značajnijim projektima je, kako je naveo, i nastavak radova na adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

 

dodela ugovora
Foto: Pokrajinska vlada

 

Šta sve podrazumeva druga faza rekonstrukcije stadiona?

 

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, zahvaljujući kojem je ovaj stadion, u koji decenijama nije ulagano, dobio novu atletsku stazu i osvetljenje. Staza je u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

 

Pročitajte još: Skulptura „Izvor života“ preživela tranziciju u krugu poznate fabrike

 

Vrednost dosadašnje investicije je oko 190 miliona dinara. Od toga, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara. Oko 70 miliona dinara je obezbeđeno iz budžeta Grada Zrenjanina.

 

U prvoj fazi rekonstrukcije izgrađeni su i reflektorski stubovi. Međutim, postavljeno osvetljenje je samo za prvu fazu rekonstrukcije, što je oko polovine svetiljki od ukupno predviđenih.

 

„U drugoj fazi će se raditi kompletna sanacija i rekonstrukcija celog stadiona. Obezbediće se i sva potrebna oprema za održavanje takmičenja. Novoprojektovano rešenje treba da zadovolji sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije i atletskih takmičenja evropskog ranga“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

 

Između ostalog, planira se i sanacija betonske ograde oko stadiona, kao i betonskih tribina, kako otkrivenih tako i natkrivenih. U planu je i rekonstrukcija glavnih tribina čime bi se obezbedio direktan ulaz na teren iz svlačionica koje se nalaze ispod tribina. Druga faza radova obuhvata i postavljanje drenažnog sistema i zamenu trave na glavnom terenu, nabavku semafora i postavljanje video nadzora celog stadiona. Gradski stadion bi trebalo da dobije i kompletno ozvučenje.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM