Grad Vesti Zrenjanin

Zagušenja na mreži: Mnoge ulice u gradu poplavljene (Foto)

zagušenja na mreži
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Od četvrtka jaka kiša neprekidno pada. Procene su da je u Zrenjaninu do sada palo i više od 70 litara kiše po kvadratnom metru.

 

Sistem gradske atmosferske (kišne) kanalizacione mreže je koncipiran tako da može da prihvati pomenute količine padavina. Međutim, problem predstavlja velika količina lišća koja je zajedno sa vodom dospela u atmosfersku mrežu i koja je prouzrokovala značajan broj zagušenja na mreži. Zato se deo atmosferske vode zadržao na putnim, pešačkim i zelenim površinama.

 

PROČITAJTE JOŠ: Vlada razgovara sa jednim investitorom o kupovini fabrike vode

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je saopštilo da su ekipe ovog preduzeća od juče neprekidno na terenu.

 

„Radnici uz upotrebu specijalizovanih vozila za odgušenje kanalizacione mreže, mobilnih pumpi, vozila i teške mehanizacije otklanjaju probleme u funkcionisanju atmosferske kanalizacione mreže. Oni uklanjaju zadržanu vodu sa pomenutih površina. To se prvo obavlja na ključnim crpnim stanicama koje prikupljaju atmosfersku i fekalnu otpadnu vodu, kako ne bi bilo ugroženo funkcionisanje celokupnog kanalizacionog sistema u gradu“, kažu u „Vodovodu i kanalizaciji“.

 

Ovaj posao se obavlja i u blizini zdravstvenih i drugih ustanova od prioritetnog značaja, a potom na mestima gde je ugrožena bezbednost objekata i imovine ljudi. Ekipe su angažovane i na ključnim saobraćajnicama gde je ugroženo funkcionisanje saobraćaja i kretanje pešaka.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ovonedeljna specijalna ponuda “Ogreva” obuhvata i nešto sasvim novo!

 

zagušenja na mreži
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Ekipe „Vodovoda“ konstantno na terenu

 

„Do sada su rešena zagušenja i uklonjene zadržane vode sa pešačke staze kod nadvožnjaka na Bagljašu, na magistrali na Bagljašu, kod zgrade suda, na raskrsnici kod Tomaševačkog groblja, na 4. julu, u Topličinoj i Svetosavskoj ulici, kod glavne autobuske stanice i na brojnim drugim lokacijama u gradu“, navode u „Vodovodu i kanalizaciji“.

 

Dok padavine ne prestanu, ekipe „Vodovoda“ nastaviće neprekidno dežurstvo i rad na terenu. U preduzeću ističu da će to činiti kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanja pešaka, funkcionisanje institucija od prioritetnog značaja i sačuvala imovina i bezbednost građana.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Bitno je napomenuti da će kanalizacioni sistem sam pouvući veći deo zadržanih voda nakon nekoliko sati od prestanka padavina. Odnosno u trenutku kada se kolektori rasterete. Preostala voda koja se zadrži na udubljenjima na putnim površinama, pešačkim stazama i na zelenim površinama biće uklonjena od strane naših ekipa“, zaključuje se u saopštenju „Vodovoda“.

 

zagušenja na mreži
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz