Grad Vesti Zrenjanin

Vlada razgovara sa jednim investitorom o kupovini fabrike vode

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije razgovara sa jednim investitorom o kupovini fabrike vode u Zrenjaninu. Dodala je da smatra da su blizu dogovora koji bi rešio problem pijaće vode u ovom gradu.

 

Ona je ukazala da, paralelno sa tim, Vlada hoće da uloži u ceo vodovodni sistem u Zrenjaninu jer su cevi veoma stare.

 

– Bez toga bismo mogli da imamo problem. Naime, iako imamo kvalitetnu vodu pri izlasku iz fabrike, dok dođe do građana neće biti istog kvaliteta, ukoliko ne zamenimo cevi – objasnila je Ana Brnabić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ovonedeljna specijalna ponuda “Ogreva” obuhvata i nešto sasvim novo!

 

Premijerka je ocenila da je problem sa pijaćom vodom u Zrenjaninu izuzetno teško rešiti. Navela je da gradska uprava nije pitala Vladu kako da reši problem vode, te je ušla u javno-privatno partnerstvo, iako u tom trenutku to nije mogla da učini.

 

Prema njenim rečima, tada nije postojao dovoljno jasan pravni okvir da pročišćavanje vode radi privatni partner.

 

– Kako bismo to omogućili, ušli smo u hitne izmene zakona i izabrali privatnog partnera – precizirala je ona.

 

Ana Brnabić: Prethodni partner nije bio sposoban da isporuči kvalitetnu vodu

 

Brnabić je istakla da taj partner nije pokazao da je sposoban da Zrenjanincima isporuči kvalitetnu pijaću vodu. Nakon toga je ta firma bankrotirala, a fabriku vode je praktično preuzela banka koja ju je finansirala.

 

Država je, kako je istakla, mogla da kupi fabriku vode, ali to nije bilo rešenje problema, jer se ne zna koliko novca treba da se uloži da bi proradila.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Druga mogućnost je bila da nađemo privatnog partnera koji je spreman da sa bankom nastavi taj projekat i da Zrenjaninci dobiju vodu. To je ono što radimo poslednjih nekoliko meseci. Mislim da smo na pragu dogovora sa jednim investitorom koji ima svetske reference u toj oblasti – rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz