Grad Vesti Zrenjanin

Za vreme “Dana piva” pojačan rad službi koje vode računa o čistoći grada

čistoća i zelenilo vodi računa o čistoći grada

JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina je saopštilo danas da će tokom trajanja manifestacije „Dani piva“, od 26. do 29. avgusta, biti pojačan rad službi koje vode računa o čistoći grada.

 

Portparolka „Čistoće i zelenila“ Danijela Tančić ističe da će Služba za održavanje javnih prometnih površina angažovati veći broj radnika. Biće ih sedamdesetak na terenu i radiće u tri smene.

 

PROČITAJTE JOŠ: Saopštenje policije povodom “Velikogospojinskih dana” i “Dana piva”

 

Prvenstveno će se čistiti i uređivati lokacije na kojima će biti organizovana centralna dešavanja u okviru manifestacije „Dani piva“. To su Trg slobode, Žitni trg, parking „Prevlaka“, Trg dr Zorana Đinđića, Gradska bašta, ali i okolne ulice. Takođe, intenzivno će se čistiti i Plankert park, gde će biti organizovane razne radionice i programi za decu – napominje Tančić.

 

Prilikom čišćenja grada neće biti angažovani samo radnici, nego i mehanizacija kojom raspolaže ovo komunalno preduzeće. „Čistoća i zelenilo“ će obezbediti i dovoljan broj kontejnera zapremine 1,1 kubni metar.

 

– Veći broj kontejnera biće postavljen na Žitnom trgu, Trgu slobode i parkingu „Prevlaka“. Oni će se prazniti dva puta dnevno. Na Žitnom trgu i Trgu slobode biće postavljeni i žičani kontejneri i žičane korpe za odlaganje komunalnog otpada. Ovi kontejneri i korpe će se, takođe, prazniti više puta dnevno, kao i po završetku rada štandova – objašnjava Tančić.

 

Dežurne ekipe, dodaje ona, biće spremne da reaguju i u hitnim slučajevima svuda gde se za to ukaže potreba.

 

Dnevno između 70 i 80 kubnih metara smeća

 

Inače, tokom ranijih manifestacija „Dani piva“, dnevno se iznosilo između 70 i 80 kubnih metara smeća, što je mnogo više u odnosu na redovne dane.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Po završetku manifestacije, našim radnicima će trebati dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu. Ovom prilikom apelujemo na Zrenjanince i goste da vode računa o higijeni grada i da otpad odlažu u kontejnere i korpe predviđene za to, i da se tako pokažu kao pravi domaćini i rado viđeni gosti – poručuje Danijela Tančić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM