Grad Vesti Zrenjanin

Vodoskok u jezeru kod Muzičke škole ove godine kasni zbog kvarova

vodoskok

Vodoskok, odnosno plutajuća fontana, na jezeru u centru grada, kod Muzičke škole, ove godine će kasnije početi sa radom, saopštila je Ustanova „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina.

 

Naime, redovno servisiranje pumpe aeratora fontane i pontona, odnosno nosača pumpe aeratora, obično se izvodi u aprilu i maju. Ove godine to se nije moglo učiniti zbog vanrednog stanja usled pandemije virusa COVID-19.

 

Sredinom maja, zaposleni u Ustanovi „Rezervati prirode“ pokušali su da sprovedu probe na pumpi i nosaču. Tada je uočeno da je ponovo neophodno „krpiti“ ponton da ne bi potonuo, kao i da je elektroinstalacija pumpe neispravna.

 

Pročitajte još: Nastavljeno uređenje Bagljaškog kanala, jedan deo će biti zacevljen

 

“Naši napori da obezbedimo finansijska sredstva i sprovedemo servis nisu urodili plodom. Ipak, nadamo se da će se taj problem u narednom periodu prevazići”, saopštavaju iz „Rezervata prirode“.

 

I pumpa i nosač odavno je trebalo da budu zamenjeni. Međutim, nedostatak finansijskih sredstava za zamenu i kupovinu novih elemenata taj posao iz godine u godinu odlaže, navodi se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM