Grad Vesti Zrenjanin

Visoka tehnička škola izlepila plakate na neprimerenim mestima!

plakati

Grad je oblepljen plakatima manjih i većih dimenzija na kojima su obaveštenja razne vrste. Plakati se lepe bukvalno na svim mestima na kojima je moguće dopreti rukom i lepkom.

 

Fasade zgrada i kuća, drveće, razvodne kutije, stubovi uličnih svetiljki, ograde od mostova… Sve što može da istrpi lepak ili lepljivu traku, oblepljeno je slojevima papira.

 

Mada je u centru grada postavljeno nekoliko namenskih oglasnih stubova, oglašivače koji nude razne stvari, od fotografskih usluga, otkupa polovnih udžbenika, one koji upućuju pozive prevarenim klijentima banaka, ništa i niko ne sprečava da oblepljuju grad. Komunalcima bi možda bilo najlakše da okrenu broj telefona koji obavezno stoji ispisan (i to krupno) na oglasu i pozovu dotične da lepo uklone to što su na nedozvoljenom i neprimerenom mestu zalepili. To se, ipak, ne dešava.

 

plakati

 

A možda najzanimljiviji plakati koji su osvanuli na najneprimerenijim mestima u gradu su poziv za upis u Visoku tehničku školu strukovnih studija u Zrenjaninu.

 

Pročitajte još: ČISTOĆA: „Trudimo se da nivo komunalne higijene u gradu bude što bolji“

 

U digitalnoj eri, koja je valjda došla za profesore i studente ove akademske institucije, neko je iz ove škole procenio da će (nedostajuće) studente najbolje privući plakatima. Plakati su izlepljeni gde god se našlo zgodno mesto, a možda najveći plakat završio je na zidu nekadašnje Pivare. S tog zida mladi se pozivaju da postanu industrijski inženjeri. Ako nije neka gruba simbolika, a nije, postavljaju se pitanja:

 

Da li je moguće da visokoškolska ustanova misli da će upisati studente uz pomoć plakata sa zida?

 

I, ako visokoškolska ustanova lepi svoje plakate na neprimerenim mestima, šta onda očekivati od ostalih?

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Visoka tehnička škola izlepila plakate na neprimerenim mestima!
  A, GDE “OGLAŠAVAJU” NAŠE STRANKE I DR.!!!???
  DA NAVEDEM SAMO, TRAFO STANICE, EL. STUBOVE, SAOBRAĆAJNE ZNAKE, PRIVATNE KUĆE, DRVEĆE, I DR. MESTA, VAN OGLASNIH TABLI, KOJIH I NEMA BAŠ DOVOLJNO!!!
  “SVE JE DOZVOLJENO” U “DEMOKRATIJI”, IZGLEDA, …, ALI NA NAŠ NAČIN, BLAGO NAMA!!!
  CELA DRŽAVA JE IZMAZANA GRAFITIMA I TU SMO BEZ KONKURENCIJE, U SVETU!!!
  ŠTO SE NE UGLEDAMO NA NAŠE KOMŠIJE, EVROPU I DR. ZEMLJE!!!???
  E, A, KADA BI NAPLATILI AKTERIMA TIH “LEPOTA”, BILA BI GRADSKA KASA PREPUNA!!!???
  PITANJA IZ ELEMIRA!

 • za vreme pandemije, retki su profesori u ovoj ustanovi koji ispunjavaju svoje online obaveze.A kolokvijumi se rade u učionicama bez prethodno pripremeljenih studenata je im profesore ne šalju materijale neki nikako , a neki sa priličnim zakašnjenjem uz to nastavu ne drže

sinovoz
FAM