Grad Vesti Zrenjanin

ČISTOĆA: „Trudimo se da nivo komunalne higijene u gradu bude što bolji“

čistoća i zelenilo

JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina saopštilo je danas da se trudi da nivo komunalne higijene u gradu bude što bolji.

 

Početkom ove nedelje radnici tog preduzeća uređivali su i kosili zelene površine u naselju Bagljaš, u Pančevačkoj i Beogradskoj ulici. Bili su angažovani i na potezu prema mostu u Mužlji, u Vardarskoj i u ulici Madač Imrea. Uređivali su i zelene površine na izletištu Tisa, i to posle završene letnje sezone. Do kraja nedelje, u planu je uređivanje i košenje zelenih površina u centru grada, kao i sakupljanje lišća i granja na više lokacija.

 

– Podsećamo građane da je u toku jesenja akcija iznošenja kabastog otpada. Ona traje do 1. novembra. Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. Sprovodi se tako što će u svakoj mesnoj zajednici, po dva dana, u skladu sa važećim programom, biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubnih metara, koji će se prazniti svakodnevno – ističe portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“ Danijela Tančić.

 

Pročitajte još: Rekonstruisano dečije igralište u gradskom naselju 4. jul

 

Građani koji ne iskoriste ovu akciju otpad mogu da odlože na gradsku deponiju svaki dan u periodu od 7 do 19 časova. Odlaganje je besplatno za fizička lica.

 

– Ukoliko građani imaju veće količine kabastog otpada mogu se obratiti „Čistoći“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine pet kubika. A sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća – dodaje Tančić.

 

Sve dodatne informacije građani mogu da dobiju putem telefona 064/811-68-64 ili 023/523-640.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM