Grad Vesti Zrenjanin

Većini hroničnih bolesnika danas se savetuje naročiti oprez

vremenska prognoza

Danas prohladno za ovo doba godine, od sutra pa do nedelje porast dnevne temperature, do čak 27 stepeni Celzijusa.

 

Prema petodnevnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će dnevna temperatura biti do 17 stepeni Celzijusa. Od sutra počinje rast temperature, pa će u četvrtak biti 19°C, u petak 21, u subotu čak 25, a nedelja će biti najtoplija sa maksimalnih 27 stepeni.

 

Biometeorološka situacija danas može imati relativno nepovoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobama sa cerebrovaskularnim, respiratornim i reumatskim oboljenjima savetuje se naročiti oprez. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u jačem obliku.

 

Pročitajte još: Nastavljaju se radovi na izgradnji pristana na Begeju, evo kako sad izgleda

 

U četvrtak relativno povoljna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja.

 

Indeks UV zračenja za danas i sutra je prognoziran kao visok, na broju šest, a u petak će biti takođe visok, ali za podeljak viši, odnosno na broju 7.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM