Grad Vesti Zrenjanin

Nastavljaju se radovi na izgradnji pristana na Begeju, evo kako sad izgleda

izgradnja pristana na begeju

Radovi na izgradnji pristana na Begeju, u Zrenjaninu, uskoro će biti nastavljeni punom parom. Deo posla, koji je bio u nadležnosti „Voda Vojvodine“, već je završen.

 

Planirani poslovi, za koje će biti nadležne gradske službe, ubrzano se pripremaju. Uskoro će krenuti pripreme za izgradnju pristupnog puta, kojim će biti omogućeno dopremanje plovila do vode.

 

– Za nekoliko dana počeće i postavljanje mobilijara, klupa i kanti za otpatke, kao i rasvete na ovom potezu. Naravno, pristan i prostor oko njega biće pokriven i video nadzorom – kaže za portal zrenjaninski.com koordinator ovog projekta, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

Vrednost radova na uređenju Begeja i izgradnji pristana koštaće oko 600.000 evra. Radovi su počeli u septembru prošle godine, na planiranoj lokaciji pristana, između mosta u Zmaj Jovinoj ulici i lučnog pešačkog mosta u naselju Berbersko.

 

izgradnja pristana

 

Izgradnja pristana samo je mali deo velikog poduhvata

 

Po završetku radova na pristanu biće omogućen pristup turističkim brodićima i manjim plovilima, sa kojih će putnici moći bezbedno da se iskrcaju na obalu. Pristan je predviđen i kao polazna tačka za turističku vožnju brodom do Carske bare, Kleka, do ušća Begeja u Tisu. Ili neke druge poželjne destinacije.

 

Pročitajte još: U ovoj kući je živeo narodni heroj koji je poginuo u borbi protiv neprijatelja

 

Izgradnja pristana samo je mali deo velikog poduhvata prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije. To je deo obimnog i ambicioznog projekta BEGA – „Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju“, ukupne vrednosti oko 14 miliona evra. U Srbiji se projekat odnosi na revitalizaciju kanala Begej, na potezu od granice sa Rumunijom do hidrotehničkog objekta, taakozvanog Šlajza, u Kleku, u dužini od 32,26 kilometara. Uz sanaciju objekata, prevodnica u Kleku i Srpskom Itebeju, predviđena je i izgradnja dvonamenske staze, i to radno-inspekcione i biciklističke, od granice sa Rumunijom do prevodnice u Kleku.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz