Grad Vesti Zrenjanin

Useljena zgrada u Pančevačkoj ulici: Novi dom za 40 izbegličkih porodica

zgrada u pančevačkoj ulici

Simboličnim presecanjem vrpce i uručenjem ključeva budućim stanarima, danas je svečano useljena nova zgrada u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu.

 

Ovaj stambeni objekat namenjen je trajnom zbrinjavanju 40 najugroženijih porodica izbeglih i raseljenih lica sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

 

Zgrada u Pančevačkoj ulici je podignuta u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, na osnovu ugovora između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije – Jedinice za upravljanje projektima i Grada Zrenjanina. Donatorska sredstva su obezbeđena iz Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina, a ukupna vrednost investicije je oko 1,2 miliona evra.

 

PROČITAJTE JOŠ: Subvencije za samozapošljavanje: Za dobre majstore uvek ima posla

 

Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je Zrenjanin od samog početka uključen u Regionalni stambeni program i da je u okviru njega već izgrađeno 11 stanova u ulici Franje Kluza. Dodao je da predstoji i gradnja još jednog objekta u Kleku, sa 25 stambenih jedinica. Time će, kako je naglasio Salapura, Zrenjanin u relativno kratkom periodu obezbediti 76 stanova za izbegla i raseljena lica.

 

– Grad Zrenjanin je učestvovao u gradnji kroz obezbeđenje zemljišta, infrastrukture i priključaka za vodovodnu, kanalizacionu i elektro mrežu. Završena je i izrada tehničke dokumentacije i raspisan je javni poziv za izvođača radova za gradnju objekta u Kleku. Ovih dana će biti izabran izvođač i na proleće se može očekivati otvaranje i tog gradilišta – poručio je Salapura.

 

zgrada u pančevačkoj ulici

 

Zrenjanin prihvatio skoro 10.000 izbeglica

 

Primopredaji 40 stanova u Zrenjaninu prisustvovali su i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, komesar Vladimir Cucić i njegov pomoćnik Ivan Gerginov. Gerginov je podsetio da je Zrenjanin, sa okolnim selima, u ratnim godinama prihvatio skoro 10.000 izbeglica.

 

– U Zrenjaninu još ima lica u statusu izbeglica i interno raseljenih, i ove aktivnosti ćemo nastaviti i dalje – rekao je Gerginov.

 

U ime izbegličkih porodica koje su se danas uselile u nove stanove zahvalio se Igor Kovačić. On je kao 16-godišnjak stigao u Zrenjanin iz ratom zahvaćenog Sarajeva.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM