• Subvencije za samozapošljavanje: Za dobre majstore uvek ima posla

    Meštani svih pet opština u srednjem Banatu svake godine učestvuju u programima koji se realizuju preko zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i koriste subvencije za samozapošljavanje i pokretanje privatnog biznisa. Takvih primera ima i u opštini Novi Bečej.   Vlasnik novobečejske molerske radnje „Lucky Wall“ Đura Lalić radionicu je, uz podršku programa za samozapošljavanje, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Subvencije za samozapošljavanje: Za dobre majstore uvek ima posla

    Meštani svih pet opština u srednjem Banatu svake godine učestvuju u programima koji se realizuju preko zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i koriste subvencije za samozapošljavanje i pokretanje privatnog biznisa. Takvih primera ima i u opštini Novi Bečej.

     

    Vlasnik novobečejske molerske radnje „Lucky Wall“ Đura Lalić radionicu je, uz podršku programa za samozapošljavanje, registrovao 2019. godine. Pre toga je radio različite poslove, i to na određeno vreme, a u potrazi za poslom i zaradom boravio je i u inostranstvu. Pretprošle godine, međutim, odlučio je da učestvuje u programu samozapošljavanja i otvori svoju radnju. Sredstva od subvencije iskoristio je za kupovinu molerske opreme i alata.

     

    – Konkurencije ima, i firmi i majstora-molera, ali posla na ovom terenu ima dovoljno za sve. Svi se mi međusobno poznajemo, a po potrebi i sarađujemo. Činjenica je da ima i onih koji rade na crno, što je nelojalna konkurencija, a dosta majstora je otišlo u inostranstvo, pa i taj deo tržišta treba pokriti – ističe Đura Lalić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Objavljen novi oglas za posao: Privatnoj firmi potrebni vozači

     

    On je do sada radio sam, a planira da sledeće sezone zaposli radnika.

     

    – S obzirom na to da je tokom ove jeseni bilo lepo vreme, sezona molerskih radova se produžila. Još uvek se rade poslovi napolju, a nakon pauze tokom novogodišnjih i božićnih praznika slede unutrašnji molerski radovi – kaže Lalić.

     

    Od kada je registrovao radnju, ukazala se i mogućnost da učestvuje na tenderima za veće poslove. Onima koji razmišljaju da pokrenu sopstveni posao poručuje da to učine. Smatra da je i sam trebalo ranije da se ohrabri i pokrene biznis.

     

    – Dobri majstori, i svi koji znaju svoj posao, registrovanjem firme mogu samo da dobiju, ništa ne gube – poručuje Lalić.

     

    subvencije za samozapošljavanje

     

    Subvencije za samozapošljavanje koristio i Ivan Stankov

     

    Njegov sugrađanin Ivan Stankov autoperionicu i vulkanizersku radnju „Tip-top“ je registrovao 2016. godine, takođe uz podršku programa za samozapošljavanje. Firma je isprva bila registrovana za pružanje usluga pranja vozila i dubinsko pranje tepiha. Pre toga je radio različite poslove, na određeno vreme, a pre nego što se odvažio da započne sopstveni biznis bio je točilac na benzinskoj pumpi.

     

    Do juna 2018. je plaćao zakup prostora koji je koristio, posle čega je prešao u svoj poslovni prostor. S obzirom na to da je u međuvremenu uveo i vulkanizerske usluge, bila mu je neophodna dodatna radna snaga, pa je prošle godine, preko programa novog zapošljavanja, zaposlio radnika.

     

    – Kada sam otvorio radionicu 2016. godine bile su dve firme koje su pružale ovu uslugu, a jedna je zatvorena nakon deset meseci. I sada se usluga pranja vozila pruža i u drugim firmama, a otvaraju se i samouslužne autoperionice. Ipak, mi opstajemo jer, kada je potrebno temeljno pranje motora, felni, dubinsko pranje sedišta, ili da se operu autobusi, traktori, onda je tu moja firma – navodi Ivan Stankov.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija