Grad Vesti Zrenjanin

Trenutno se gradi oko 500 stanova, najveće gradilište u Maloj Americi

maksimović - gradnja

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, obišao je danas gradilište u naselju “Mala Amerika”, gde se intenzivno gradi stambeni kompleks sa skoro 200 stanova, čiji je investitor “Maksimović – gradnja” iz Zrenjanina. To je najveće gradilište objekata namenjenih višeporodičnom stanovanju u Zrenjaninu.

 

Trenutno je u gradu aktivno sedam gradilišta, uz još nekoliko u pripremi, što zajedno čini oko 500 stanova u izgradnji. Veći deo prodat je unapred, uz rast cena nekretnina, ali i cena građevinskih parcela u vlasništvu grada. Radovi nisu prekidani ni tokom vanrednog stanja i ocenjuje se da epidemija izazvana koronavirusom ne bi trebalo da značajnije utiče na aktivnosti u tom građevinskom sektoru.

 

maksimović gradnja

 

Gradonačelnik Janjić rekao je da ovakav obim stanogradnje nije u Zrenjaninu zabeležen duže od tri decenije. On je ocenio da je to najbolji pokazatelj ukupnih privrednih kretanja u gradu u poslednjem periodu. Podsetio je da tržište nekretnina u našem gradu u poslednjih deset – petnaest godina gotovo da nije postojalo.

 

Pročitajte još: DVORAC HERTELENDI: Naziru se konture budućeg dečijeg kompleksa

 

– Danas je situacija potpuno drugačija. Zrenjanin je među gradovima u Srbiji sa ostvarenim najvećim prometom u toj oblasti. U gradu se trenutno gradi 500 stanova, a nisam siguran da li zainteresovani kupac može da nađe slobodan stan. Na više od 12 lokacija se planira kolektivna stambena izgradnja i veoma sam zadovoljan, jer je to pravi pokazatelj u kom pravcu ide grad. Zrenjaninci imaju poverenja u grad, u državu, dolaze investitori, i strani i domaći. Više od pet hiljada radnih mesta je u prethodnom periodu otvoreno u Zrenjaninu. Ovakav obim stanogradnje i ovakva gradilišta su sigurno rezultat i toga – rekao je Janjić nakon obilaska gradilišta.

 

maksimović gradnja

 

“Maksimović – gradnja”: Nemamo nikakvih problema sa tržištem

 

Tehnički rukovodilac zrenjaninskog građevinskog preduzeća “Maksimović – gradnja” Nebojša Maksimović kaže da će kompleks “Mala Amerika” imati 192 stana. Raspolagaće i sa 500 kvadratnih metara poslovnog prostora.

 

– U prvoj fazi se useljava 80 stanova, a u narednim fazama postepeno će se dopunjavati taj broj do 192 stana. Nemamo nikakvih problema sa tržištem. Uspevamo da prodamo sve stanove koje završavamo, a rok za završetak prve faze je jul ove godine. Rok za završetak druge faze je maj iduće godine, s tim što planiramo da to bude gotovo i ranije. Po završetku prve počinjemo izgradnju treće faze – objašnjava Maksimović i dodaje da će završetkom ovog kompleksa taj deo Zrenjanina, gotovo u centru grada, dobiti potpuno nov izgled i da će na prostoru nekadašnjih napuštenih magacina živeti 500 – 600 stanovnika.

 

maksimović gradnja

 

On je najavio i uređenje dela Gundulićeve ulice u zoni kompleksa, izgradnju novih trotoara i parking prostora.

 

Inače, sa 38 miliona evra ukupnog prometa na tržištu nekretnina u prošloj godini, Zrenjanin se nalazi u samom vrhu tabele u Srbiji, među prvih sedam gradova, a u jednoj analizi tržišta nekretnina u Beogradu, Zrenjanin je ocenjen kao grad koji će u budućnosti doživeti pravi građevinski bum, uz Beograd, Novi Sad i Kragujevac.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM