Region Vesti Zrenjanin

DVORAC HERTELENDI: Naziru se konture budućeg dečijeg kompleksa

dvorac hertelendi
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji, dogradnji postojećih i izgradnji novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru, u opštini Novi Bečej. Za te namene je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 360 miliona dinara.

 

– Naziru se konture budućeg dečijeg kompleksa Hertelendi. Ovde ćemo od jeseni imati uslove za boravak dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta. Želimo da deca iz cele naše zemlje imaju svoj kutak u prirodi, gde se mogu upoznati sa ovim delom Vojvodine – izjavio je Mirović.

 

On je istakao da je na ovom mestu, ali i ne samo tu, za vreme prethodne vlasti bilo velikih pronevera.

 

– Išli smo unazad jer smo morali da rešavamo probleme koji su nam ostavljeni. Privodimo kraju taj posao i otvaraćemo jedan po jedan objekat. Stavićemo u funkciju i objekat u Bačkoj Topoli – Dom za učenike srednjih škola, kao i Kliniku za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu – rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

 

Tom prilikom najavio je da će za deset dana početi izgradnja sportske hale u Bočaru, što je, kako je naveo, važna vest za sve meštane.

 

– Za veoma kratko vreme pripremili smo projekat, obezbedili sredstva i sproveli javnu nabavku. Građani Bočara imaju razloga da budu zadovoljni – naveo je Mirović.

 

dvorac hertelendi
Foto: Pokrajinska vlada

 

Dvorac Hertelendi će deci ponuditi različite sadržaje

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da će resorni sekretarijat, zajedno sa Opštinom Novi Bečej, organizovati različite sadržaje u okviru kompleksa Hertelendi.

 

– U srcu Banata imamo adekvatno mesto na našu decu, koje će im od nove školske godine ponuditi različite sadržaje – rekao je Njilaš.

 

Opština Novi Bečej finansiraće izgradnju parkinga i rekonstrukciju saobraćajnica u okviru kompleksa dvorca Hertelendi.

 

– Bočaru ne preti gašenje, Bočar se razvija. Završetak ovog kompleksa je životno pitanje za ovo naselje. Mi ćemo ga razvijati za dobrobit sve naše dece – kazao je predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

 

Novi višenamenski kompleks će obuhvatiti različite sadržaje za decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta, kako bi se stvorili uslovi za realizaciju programa edukacije, odmora i rekreacije, socijalizacije i boravka u prirodi.

 

Pročitajte još: Potrebna rekonstrukcija dečijeg igrališta u elemirskom parku Kaštel

 

dvorac hertelendi
Foto: Pokrajinska vlada

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM