Grad Vesti Zrenjanin

Stanari zgrada ogorčeni: Osvanuli grafiti na sveže okrečenim fasadama

grafiti na zgradama u naselju brigadira ristića

Redakciji informativnog portala zrenjaninski.com požalio se jedan od stanara zgrade u zrenjaninskom naselju Brigadira Ristića, ogorčen huliganskim činom ruženja fasada od strane pojedinaca ili neke grupe.

 

– Letos smo samoinicijativno i u dogovoru, nakon dugo godina, okrečili prizemlje cele lamele u naselju, pa tako i naše zgrade broj 5. Na fasadi zgrade bili su davno ispisani grafiti, pa smo odlučili da iz sopstvenih sredstava platimo izvođača da je okreči. U komšijskim zgradama stanari su kupili farbu i potrebne alate, i sami okrečili fasade, kao što je slučaj u zgradi 51. Ali, 29. septembra ujutro, na našoj lepoj, sveže okrečenoj zgradi, osvanuo je grafit koji zauzima više kvadratnih metara. Time su sav naš trud i dobra namera obesmišljeni. Slučaj je odmah prijavljen policiji – kaže naš sagovornik.

 

On je ogorčen zbog bahatog ponašanja pojedinaca ili grupa, koji ne misle o šteti koju nanose sugrađanima i gradu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Išvrljane table na kružnim raskrsnicama, štetu plaćaju svi građani

 

Kako kaže, sinoć su komšije dojavile da je opet u toku akcija ruženja fasada. O tome je obaveštena i Komunalna milicija. Oni su izašli na lice mesta i konstatovali oštećenja na fasadi, odnosno da su ispisani grafiti.

 

Iz razgovora sa načelnikom Komunalne milicije u Zrenjaninu Igorom Virijevićem saznajemo da je ovo naširoko raširena pojava u gradu i da su sveže okrečene fasade poseban izazov za izgrednike. Na godišnjem nivou, inače, u svega dva – tri slučaja budu zatečeni ili otkriveni crtači grafita.

 

grafiti na zgradama u naselju brigadira ristića

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

6 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • I?! Šta ćemo sada? Dokle će neuravnoteženi, obesni, prljavi i nevaspitani klinci da nam uništavaju imovinu i ruže grad?!! Šta preduzima komunalna policija? Policija!? U čijoj su nadležnosti huligani? Ko nam štiti imovinu? Jel’ stvarno treba sami da izadjemo i obračunavamo se obesnim delinkventima? Gospodin Virijević konstatuje da je raširena pojava uništavanja sveže okrečenih fasada. I??!! Uostalom koja je uopšte korist od komunalne policije?

  • Ceo grad unakaziše sa debilnim grafitima . Njima stvarno u glavi i jeste zvezda sve.

  • Stanari zgrada ogorčeni: „Osvanuli grafiti na sveže okrečenim fasadama“
    SAMO 1(JEDAN) RODITELJ-STARATELJ, DA PLATI ŠTETU I KAZNU, ZBOG UNIŠTAVANJA IMOVINE, SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I DR. , AKO JE TO UČINILO MALOLETNO LICE, VRLO BRZO BI SE „NAUČILI REDU“ I OSTALI!!!
    OVAKO, OSTAJEMO NAJGORI NA SVETU!!!
    PREDLOG IZ ELEMIRA!

sinovoz