Grad Vesti Zrenjanin

Išvrljane table na kružnim raskrsnicama, štetu plaćaju svi građani

išvrljane table na kružnim raskrsnicama

Kada osvanu išvrljane table, kao što su ove na kružnim raskrsnicama na putu za Elemir i Melence, postoji veoma mala šansa da policija pronađe i procesuira odgovornog “umetnika”.

 

U najvećem broju ovakvih slučajeva počinilac nikada ne bude pronađen. Šteta koju vandali načine je velika i plaćaju je svi građani Zrenjanina.

 

“U samo pet odsto slučajeva, kada policija na licu mesta zatekne počinioca, na primer, kada udari u semaforski stub, štetu plaća taj ko ju je načinio. U svim ostalim slučajevima, šteta se nadoknađuje iz budžeta grada”, kažu za portal zrenjaninski.com u Javnom preduzeću za urbanizam.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ovo stvarno nema smisla: Nikla divlja deponija iza Dečjeg dispanzera

 

U konkretnom slučaju, kada su u pitanju ove išvrljane table, na terenu će se utvrditi kolika je šteta. Zatim će, u zavisnosti od toga, policija protiv poznatog ili nepoznatog lica podneti prijavu.

 

Komunalna milicija u ovim slučajevima nema nikakvu nadležnost, potvrdio je za naš portal načelnik ove službe Igor Virijević.

 

– Kada vidimo na terenu uništene znakove, ili kad nam građani to prijave, mi obavestimo nadležne u Gradskoj upravi da se znakovi poprave ili zamene, jer su važni za bezbednost saobraćaja – objašnjava Virijević.

 

Koliko će cvetić na ovim tablama koštati Zrenjanince, znaće se kada se utvrdi konačna šteta.

 

U međuvremenu, somborsko preduzeće „Boja“, kojem je poveren posao održavanja signalizacije, ukloniće ove grafite.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM