Grad Vesti Zrenjanin

Renovirana zgrada Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Zrenjaninu

osnovna škola jovan jovanović zmaj
Foto: Grad Zrenjanin

Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Zrenjaninu, njih gotovo 300, od srede će boraviti u renoviranoj školskoj zgradi. U prethodnom periodu je zamenjena kompletna stolarija, odnosno 144 prozora i pet ulaznih vrata, uređeni su fasada, hodnici i učionice, a na objektu su postavljeni i novi oluci.

 

Radove vredne sedam miliona dinara je finansirao Grad Zrenjanin. U pitanju je najobimnija rekonstrukcija zgrade još od 1962. godine, kada je škola u zrenjaninskom naselju „Šumica“ i počela s radom.

 

Tim povodom, školu je danas obišao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je ocenio da će đaci i nastavnici od sada imati daleko bolje uslove za rad.

 

PROČITAJTE JOŠ: Posredovanjem do škole bez nasilja: Prednosti mirnog rešavanja konflikata

 

– Ovo je najveća investicija u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ još od njenog otvaranja. Ali, nije i jedina investicija u obrazovanje i školske objekte na području grada Zrenjanina. U proteklom periodu smo, zajedno sa Pokrajinom, izdvojili višemilionska sredstva, s ciljem da se škole adaptiraju i saniraju – istakao je Salapura.

 

On je naveo da je u sanaciju kompletnog potkrovlja i kabineta u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković“ uloženo 1,4 miliona dinara. Tehničkoj školi je dato 1,3 miliona dinara za nabavku motornog vozila kao nastavnog sredstva na smeru tehničar u drumskom saobraćaju. Takođe, u osnovnoj školi u Melencima su zamenjeni gasni kotlovi.

 

– Zahvaljujući sredstvima iz Pokrajine, uređuju se fasade na Elektrotehničkoj i građevinskoj školi, kao i na Srednjoj poljoprivrednoj školi. To su neki od projekata koji će doprineti boljem odvijanju nastave – kazao je Salapura.

 

osnovna škola jovan jovanović zmaj
Foto: Grad Zrenjanin

 

Zamena stolarije bila neophodna

 

Direktorka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Tanja Rođenkov je istakla da je zamena stolarije bila neophodna. Kako je navela, stolarija je postala nebezbedna i energetski neefikasna.

 

– U dogovoru s lokalnom samoupravom, koja je uložila sedam miliona dinara, zamenili smo kompletnu stolariju, okrečili zgradu, obnovili fasadu, postavili nove oluke… – navela je Rođenkov.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Ona je dodala da svaki razred u ovoj školi ima po dva odeljenja, kao i da će u 16 odeljenja nastavu pohađati ukupno 292 učenika.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM