Grad Vesti Zrenjanin

Radnicima Gradske uprave dodatak za „dodatno opterećenje na radu“

kolektivni ugovor u gradskoj upravi

Predsednici oba reprezentativna sindikata u Gradskoj upravi Zrenjanina, Željko Tornjanski (Sindikat „Nezavisnost“) i Marčel Besu (Samostalni sindikat), i gradonačelnik Simo Salapura potpisali su ovog meseca kolektivni ugovor.

 

Tim kolektivnim ugovorom uređuju se prava i dužnosti iz radnog odnosa zaposlenih u organima Grada Zrenjanina i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca.

 

PROČITAJTE JOŠ: Deca pomažu detetu: Mališani pevaju za dečaka Vukašina Đurina

 

U ugovoru se, između ostalog, navodi da zaposleni imaju pravo na dodatke za rad noću, tokom praznika, prekovremeni rad, za rad na terenu, kao i za dodatno opterećenje na radu.

 

„Ako po pismenom nalogu neposrednog rukovodioca zaposleni radi i poslove koji nisu u opisu njegovog radnog mesta zbog privremeno povećanog obima posla ili poslove odsutnog zaposlenog, ima pravo na dodatak za dodatno opterećenje na radu“, navodi se u kolektivnom ugovoru.

 

Zaposleni u organima Grada Zrenjaninu imaju pravo i na jubilarnu novčanu nagradu u visini prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa. Novčanu nagradu dobijaju zaposleni za 10, 20, 30, 35 i 40 godina rada.

 

Takođe, zaposleni imaju pravo i na solidarnu pomoć u više slučajeva. Između ostalog, solidarnu pomoć mogu da dobiju na ime troškova grejanja u iznosu od najmanje 35.000 dinara, a najviše u visini iznosa prosečne potrošačke korpe.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Druga solidarna pomoć je namenjena za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenog u skladu sa merilima propisanim opštim aktom poslodavca i raspoloživim finansijskim sredstvima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

9 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • I svaki radnik ce dobiti sledece nedelje od 35.000 do 40.000 solidarne pomoci jer im je tesko na poslu i ne samo oni nego i svi zaposleni u svim firmama koje su na gradskom budzetu recimo isti taj besu i njegova zena ce dobiti 70.000 za novogodisnje baskarenje jer oboje rade u opstini a takvih je primera na hiljade, ustanove, vodovod, vrtici e moja Srbijo !

    • Misliš da je lako vaspitačicama u vrtićima… Samo palamudiš preko interneta. Laješ samo zato što ti nisi na njihovom mestu…

    • Заобиђите Водовод. Он не добија солидарну помоћ годинама. Распитајте се слободно..

      • Bednici jadni bednici mala vam plata pa ne znate šta će te vi ste opterećeni sram da vas bude vas i vaš sindikat….bedaci

  • Bednici jadni bednici mala vam plata pa ne znate šta će te vi ste opterećeni sram da vas bude vas i vaš sindikat….bedaci

  • I vas u zr.com pa zar nemate druge vesti negi ovu žgadiju da nam plasirate pa zar nije dosta naših muka i još da čitamo za ive bedake sa 80.000 plate da još dobiju na opterećenje na poslu…sram i vas i opštinu da vas bude ….

sinovoz