Društvo Vesti Zrenjanin

Deca pomažu detetu: Mališani pevaju za dečaka Vukašina Đurina

vukašin đurin

Humanitarni koncert pod nazivom „Svi smo mi solisti“, koji priređuju dečiji horovi „Sanjalice“ i „Tanjalice“, biće održan u subotu, 25. decembra, u 18 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu. Novčana sredstva prikupljena na ovom koncertu namenjena su za lečenje i rehabilitaciju našeg mladog sugrađanina Vukašina Đurina.

 

Inače, pomenuti dečiji horovi rade pri udruženju „Kolegijum“, a pod vođstvom Sanje Popović i Tatjane Ivanice.

 

Vukašin Đurin na vežbe ide od drugog meseca svog života

 

Vukašin Đurin iz Zrenjanina će uskoro napuniti tri godine. On je dete iz uredno kontrolisane trudnoće. Na samom porođaju je došlo do komplikacija: asfiksije, pneumotoraksa, distres sindroma i krvarenja u mozgu trećeg stepena, koje je ostavilo trajne posledice. Vukašin ima više dijagnoza, od kojih mu najviše problema prave cerebralna paraliza i epilepsija.

 

Na vežbe ide od drugog meseca svog života na Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Kasnije je krenuo i u privatne centre za fizikalne, defektološke i logopedske tretmane. Vukašin nema potpunu kontrolu glave, ne sedi, ne puzi, ne hoda, ne koristi ruke i ne govori.

 

Vukašinov stariji brat željno iščekuje dan kada će moći da se igra sa svojim mlađim bratom, ali je to, zasad, samo želja. Vukašinu su sredstva potrebna za specijalističke preglede, tretmane matičnim ćelijama, dijagnostiku, tretmane u hiperbaričnoj komori, fizikalne terapije, defektološke tretmane, hipoterapije, hidroterapije, delfinoterapiju, laboratorijske analize, suplemente i vitamine, muzikoterapije, ortopedska pomagala, banjsko lečenje, kao i za putne troškove i smeštaj.

 

Roditelji su do sada troškove sami finansirali i iscrpeli sve resurse. Stoga se obraćaju svim humanim ljudima da pomognu, da bi Vukašin Đurin jednog dana potrčao za svojim bratom.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Vukašinu možete pomoći slanjem SMS poruke 975 na 3030.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz