Grad Vesti Zrenjanin

Program uređivanja građevinskog zemljišta: Za radove na 14 lokacija 2,4 milijarde dinara

bagljaš - ulaz u zrenjanin

Skupština grada Zrenjanina je na poslednjem zasedanju usvojila program uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu. Programom je predviđeno uređenje građevinskog zemljišta na teritoriji grada, u skladu sa važećom planskom dokumentacijom. On obuhvata radove na pripremanju i komunalnom opremanju zemljišta, kao i troškove realizacije investicija.

 

Za realizaciju programa planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 2,4 milijarde dinara. Najveći deo novca, više od 2,1 milijarda dinara, očekuje se sa viših nivo vlasti, dok 261.765.000 dinara predstavljaju sredstva iz budžeta grada Zrenjanina.

 

PROČITAJTE JOŠ: U gradskom dokumentu navedeno više objekata sa visokim rizikom od izbijanja požara

 

U dokumentu se navodi da će gradonačelnik Simo Salapura, na predlog Gradske uprave, utvrditi prioritete u obavljanju radova predviđenih programom. Radovi na uređivanju građevinskog zemljišta, koji nisu obuhvaćeni ovim programom, mogu se izvoditi pod uslovom da se obezbede posebna sredstva za finansiranje i da oni ne utiču na obavljanje poslova utvrđenih dokumentom.

 

Program obuhvata i prečistač otpadnih voda

 

Inače, na spisku radova obuhvaćenih programom nalazi se ukupno 14 lokacija. To su radne zone prema Aradcu, Plinara, Severozapad Elemir, Jugoistok 2B i 2D, kao i lokalitet Baranjska. Ovaj program obuhvata i prečistač otpadnih voda, zatim lokalitet za fabriku vode, proširenje izvorišta i kanalizacione mreže u Elemiru, Kleku i Lazarevu. Takođe, obuhvata i probijanje puta od Ulice Žarka Zrenjanina do naselja Mala Amerika, kao i Plan generalne regulacije „Centar“.

 

„Polaznu osnovu za izradu programa predstavljaju potrebe i zahtevi fizičkih i pravnih lica, zainteresovanih da investiraju u gradu, kao i težnja lokalne samouprave da poboljša život građana izgradnjom nedostajuće komunalne infrastrukture“, dodaje se u dokumentu.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Osnovni nosilac organizacije sprovođenja programa je Gradska uprava. Nosioci pojedinih stručnih poslova su Odsek za privredu Gradske uprave, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ i Javno preduzeće za urbanizam. U ove aktivnosti biće uključeni i ostali učesnici u realizaciji, koji budu izabrani u skladu sa zakonom.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak