Grad Vesti Zrenjanin

Pristiglo više od 400 prijava za sufinansiranje mera energetske sanacije

vanredna situacija u zrenjaninu

Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima izazvao je veliku pažnju Zrenjaninaca, saopšteno je iz lokalne samouprave. U prilog tome govori i činjenica da je do 10. septembra pristiglo više od 400 prijava građana zainteresovanih za ovaj vid sufinansiranja.

 

Podsetimo, Grad Zrenjanin je među prvima, u avgustu, raspisao pomenuti javni poziv. Zbog velikog interesovanja građana, rok za podnošenje prijava je u međuvremenu produžen do 10. septembra.

 

PROČITAJTE JOŠ: Webiz festival predstavlja najnovije vesti iz sveta digitalnih inovacija

 

Konkurs se odnosi na zamenu spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamenu kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja. Građani kojima budu odobrena sredstva moći će da ostvare podršku Grada Zrenjanina maksimalno do 50 odsto vrednosti radova. Kada je reč o kriterijumima za izbor krajnjih korisnika, evaluacija će se obavljati u skladu sa pravilnikom usvojenim od strane lokalne samouprave.

 

Grad Zrenjanin je sa Ministarstvom rudarstva i energetike zaključio Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i kotlova. Ukupna sredstva koja su na raspolaganju za te mere iznose 17,4 miliona dinara. Od toga, deset miliona je izdvojio Grad Zrenjanin, što je i među najvećim iznosima koje je za ovu namenu obezbedila jedna lokalna samouprava, dok je 7,4 miliona odobrilo ministarstvo.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM