Grad Vesti Zrenjanin

Počinje jesenja akcija iznošenja kabastog otpada u gradu

raspored kontejnera za kabasti otpad

Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje u ponedeljak, 5. oktobra, najavilo je danas JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina. Akcija će trajati do četvrtka, 5. novembra.

 

Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada organizuje se u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. Sprovodi se tako što će u svakoj mesnoj zajednici, po dva dana, biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubnih metara i prazniće se svakodnevno.

 

Primarni cilj akcije jeste da se građani oslobode kabastog otpada, kao što su stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut… Ovo je prilika i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo.

 

Sekundarni cilj akcije jeste da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

 

PROČITAJTE JOŠ: švrljane table na kružnim raskrsnicama, štetu plaćaju svi građani

 

Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, ili koji nisu u mogućnosti da iskoriste ovu akciju, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine pet kubnih metara. Tu uslugu će platiti po važećem cenovniku preduzeća.

 

Sve informacije mogu se dobiti i putem telefona 023/523-640, radnim danima u periodu od 7 do 15 časova.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM