Grad Vesti Zrenjanin

Počeli radovi na komunalnom uređenju dela Centralne pijace (Foto)

radovi na uređenju centralne pijace
Foto: Grad Zrenjanin

Pre nekoliko dana počeli su radovi na komunalnom uređenju dela Centralne pijace. Ukupna vrednost investicije je 21 milion dinara.

 

Radovi se finansiraju iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Ovaj fond je opredelio Gradu Zrenjaninu 16 miliona dinara. Deo novca, u iznosu od pet miliona dinara, obezbeđen je iz budžetskih sredstava Grada Zrenjanina.

 

Pročitajte još: Snabdevanje grada vodom u potpunosti se obavlja preko postrojenja

 

radovi na uređenju centralne pijace
Foto: Grad Zrenjanin

 

Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava za finansiranje projekta “Uređenje prostora Nove pijace u Zrenjaninu” potpisan je krajem aprila u Beogradu. Potpise na ugovor stavili su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

Kompleks Centralne pijace u Zrenjaninu, obuhvaćen Planom detaljne regulacije, zauzima površinu od 16,6 hektara. Započeti radovi izvode se na površini od oko 5.000 kvadratnih metara, a podrazumevaju izgradnju magacinskog prostora i pijačnog prostora za prodaju robe iz kamiona i prikolica.

 

Pročitajte još: DRŽAVNI REVIZOR: Zrenjanin uzor kako se sređuju javne finansije

 

Na ovaj način rešio bi se problem nedovoljnih mesta za prodaju robe iz kamiona i prikolica, a pijaca bi se opremila novim komunalnim sadržajima. Prostor, čije je uređenje počelo, nalazi se iza sadašnjeg “buvljaka” i proteže se koritom nekadašnjeg (“turskog”) Begeja, prema Makedonskoj ulici.

 

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM