Grad Vesti Zrenjanin

Plankova bašta mogla bi biti zelena oaza ali ona to trenutno nije

plankova bašta

Plankova bašta, koja se nalazi u samom srcu grada, mogla bi da bude zelena oaza, odlično mesto gde bi građani mogli da provode tople letnje dane, da se sklone od gradske buke i vreve…

 

Mogla bi ali nije.

 

U Plankovoj bašti ili parku, kako god da se tačno zove, fale klupe. Na mestima i gde ih ima, klupe nisu cele – uništene su.

 

U centralnom delu parka postoji dečje igralište koje je postavljeno ko zna kada, a nije rekonstruisano. Rotonda je išarana grafitima. Kao i spomen – postolja.

 

Pročitajte još: Putari angažovani na više lokacija, saniraju oštećenja na kolovozima

 

Ka Plankovoj bašti gravitira veliki broj stanovnika, a ona bi mogla biti spas posebno za one koji stanuju u zgradama kolektivnog stanovanja i koji nemaju ni dvorište ni zelenilo. A naročito za najmlađe koji, ako ne mogu da se igraju u parku, praktično i nemaju gde da se igraju.

 

Na loše stanje u Plankovoj bašti, ali i parku Čokliget, već godinama upozorava Savet mesne zajednice Mala Amerika. Uređenje ove dve zelene oaze redovno stavljaju i u prioritete u svojim planovima.

 

Zbog nedostatka finansijskih sredstava (para, u prevodu) planovi u vezi sa ova dva parkića se redovno odlažu.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Imam dosta godina, a kao dete sam se igrao u tom parku. Sve je bilo čisto, klupe su bile lepe ofarbane, nije bilo ni jednog grafita, svi spomenici su bili na svom mestu i u kompletu. Danas je ovaj park ruglo grada i pravo ogledalo njegove vlasti i ljudi koji sa njim upravljaju. SRAMOTA