Grad Vesti Zrenjanin

Putari angažovani na više lokacija, saniraju oštećenja na kolovozima

putari
Ulica Laze Kostića

Putari su i tokom juna angažovani na više lokacija u Zrenjaninu. U nekoliko ulica se saniraju oštećenja, rekonstruišu kolovozi i dodatno povećava bezbednost saobraćaja u zonama škola i dečjih vrtića.

 

Proteklih dana radilo se na teritorijama mesnih zajednica “Nikola Tesla” i “Gradnulica”.

 

U Makedonskoj ulici novim asfaltom presvučen je deo od raskrsnice s ulicama Nikole Tesle i Branka Radičevića do raskrsnice s ulicama Ive Lole Ribara i Solunske. Na tom potezu nalazi se i glavni ulaz u Srednju poljoprivrednu školu. Ispred njega su postavljene nove asfaltne platforme – “ležeći policajci”. Pešački prelaz za učenike, koji je postojao i ranije, obezbeđen je s obe strane zaštitinim ogradama. Asfaltna platforma postavljena je i u bočnoj, Solunskoj ulici, gde je obeležen i novi pešački prelaz, ispred ulaza u dvorište Srednje poljoprivredne škole. Sve to prati i odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

 

Novi pešački prelaz očekuje vozače i u obližnoj ulici Ive Lole Ribara, ispred broja 41. Obeležen je ispred dečjeg vrtića “Maslačak” i takođe je s obe strane dodatno obezbeđen zaštitnom ogradom i “ležećim policajcima”. Stoga vozači u toj, inače, prometnoj ulici, moraju obratiti posebnu pažnju. Radovi na postavljanju asfaltnih platformi su izvedeni po projektu i dokumentaciji Odeljenja za urbanizam – odseka za saobraćaj Gradske uprave Zrenjanin.

 

Sanirana su i oštećenja na kolovozu u ulicama Todora Manojlovića, koja pripada dvema mesnim zajednicama – “Žarko Zrenjanin” i “Gradnulica”, i Steve Žigona, kao i u ulici Dr Laze Kostića, na teritoriji MZ “Dositej Obradović”.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM