Grad Vesti Zrenjanin

Planira se gradnja novog Prihvatilišta za beskućnike

proglašena vanredna situacija

Planira se gradnja novog objekta Prihvatilišta za odrasla i stara lica u kriznim situacijama, beskućnike i prosjake, na placu koji je obezbedio Grad Zrenjanin.

 

Ovaj poduhvat najavljen je u planu i programu za 2020. godinu, koji je pripremio Centar za pružanje socijalnih usluga Grada Zrenjanina „Most“.

 

U prostorije prihvatilišta, inače, smeštaju se osobe u dobi od 26 do 65 godina. Prihvat je moguć 24 sata dnevno, svih dana u godini. Prihvatilište je predviđeno za deset lica. Međutim, kapacitet gotovo redovno biva premašen, do čak 22 korisnika u pojedinim periodima.

 

Pročitajte još: Veći broj spomenika na zrenjaninskim grobljima nestručno podignut

 

„Zbog toga je u ovoj godini naš prioritet pribavljanje sredstava za gradnju zgrade prihvatilišta. I to na parceli koju nam je Grad Zrenjanin obezbedio i dodelio. Projekat izgradnje objekta već je gotov. Urađen je u skladu sa svim standardima za valjano pružanje socijalne zaštite“, navodi se u ovogodišnjem planu i programu Centra za pružanje socijalnih usluga Grada Zrenjanina „Most“.

 

„Izgradnja ovog objekta umnogome bi olakšala smeštaj lica koja ispunjavaju uslove za zbrinjavanje ali, do sada, zbog nedostatka kapaciteta, nisu mogla biti smeštena“, zaključuje se u planskim dokumetnima Centra „Most“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM